Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov

Stockholmssonen Linus Arnesson till Djurgården

28 april 2021 13:00
Officiellt

Djurgården kan med största glädje välkomna Linus Arnesson tillbaka till Stockholms stolthet. Försvararen återvänder efter sex säsonger till hemstaden som en spelare som samlat på sig bredare erfarenhet och större rutin, detta på ett kontrakt som sträcker sig till 2022.


– Det känns jättebra att välkomna Linus tillbaka till Djurgården. I Linus får vi tillbaka en djurgårdare som kommer att ersätta många av de spelmässiga egenskaper som Jesper Pettersson stod för, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Linus Arnesson är född i Stockholm och tog sig i sina unga dagar upp genom Djurgårdens juniorled. Som 17-åring debuterade han även i SHL säsongen 2011/2012. Linus gjorde därefter tre kompletta säsonger med herrlaget, en viktig period där han bland annat var en del av den trupp som spelade upp Djurgården våren 2014.

Sommaren 2015 lämnade sedan Arnesson för att testa på spel i Nordamerika med Providence Bruins. Försvarspjäsen har över de fyra senaste säsongerna representerat Örebro och Färjestad, samt gjort 14 landskamper för Tre Kronor.

– Enligt min mening återvänder Linus när han rimligtvis har sina bästa år som hockeyspelare framför sig. Han har under de sex år som gått sedan han senast spelade här samlat på sig värdefull erfarenhet av spel i olika internationella miljöer, såsom spel i Nordamerika och i det svenska landslaget, utvecklar Joakim Eriksson.

Nu återvänder Linus Arnesson till hemstaden Stockholm och till Djurgården, som han alltså har ett mycket nära band till. Avtalet är skrivet på ett år och sträcker sig till 2022. Med sina 26 år, sina 233 spelade SHL-matcher och inte minst sina spelmässiga egenskaper i båda riktningarna kommer backen att fylla en viktig funktion i lagbygget.

– Linus är en funktionell tvåvägsspelare, som kommer att bidra med ökad stabilitet i spelet. Han besitter spelmässiga kvaliteter som både kompletterar och berikar vår backuppsida på ett bra sätt, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och ger sin spelanalytiska bild av nyförvärvet;

– Ett bra passningsspel, god problemlösningsförmåga, bra skridskoåkning, en tuffhet defensivt och dessutom har han ännu en utvecklingspotential. Linus har i sina yngre år fostrats i Djurgårdens miljö, vilket gör det extra glädjande att återta hemvändare som får fortsätta att berika vårt kulturarv.

Djurgården presenterar Linus Arnesson i samarbete med Athletic Work.