Publicerad: 2020-02-24
Junior
Fyra matcher, fyra segrar. Det blev våra juniorlags facit i helgens matcher.

Efter en tung start på J20 SuperElit Topp 10 har vi börjat hitta en vinnande trend igen. Nu har vi vunnit fyra av de fem senaste matcherna.
Mot Växjö i fredags gick vi upp i en 5–1-ledning i tredje perioden, något som blev 6–2 innan slutsignalen ljöd.
Dagen efter var det dags att möta serieledaren Frölunda.
Albin Grewe och Felix Carefelt såg till att vi ledde med 2–0 efter första perioden, innan Leo Martiniussen utökade till 3–0 i upptakten av period två.
Frölunda reducerade till 3–2, men i tredje perioden – i spel fem mot fyra – sköt Erik Söderlund in 4–2.
Sedan blev det stökigt.
Totalt i tredjeperioden delades det ut elva (!) tvåminutersutvisningar, åtta av dem på grund av slagsmål.
Vi kunde till slut vinna med 4–3 efter att Lucas Rheyneclaudes gjort en bra match och räddat 40 skott.

Två segrar även för J18 När Modo gjorde 2–4 i upptakten av tredje perioden kändes uppförsbacken brant.
Men vi har gjort starka vändningar tidigare den här säsongen – och gjorde det igen.
Oskar Jellvik både reducerade och kvitterade inom loppet av fyra minuter, och med 4.45 kvar fixade Gabriel Åhs 5–4-målet, vilket också blev slutresultatet.
Både Jellvik och Åhs hamnade i målprotokollet även dagen därpå när vi körde över Björklöven.
Efter ännu en stark tredjeperiod kunde vi till slut vinna med hela 7–1.
Vi ligger fortfarande tvåa i Allsvenskan Norra, tre poäng bakom serieledaren Almtuna, men vi har två matcher mindre spelade.