Ridderwall: "Vi litar på varandra"
Publicerad: 2017-01-17
Intervju
Calle Ridderwall blev målskytt i senaste segermatchen mot Brynäs och tyckte Djurgården gjorde taktiskt bra matcher mot Gävlelaget.

Inför torsdagens match mot HV71 har Djurgården med sig tre raka vinster i ryggen och lagkapten Calle Ridderwall är nöjd med utdelningen i de senaste matcherna.

– Vårt mål med varje match är att komma från varje match med så många poäng som möjligt, så det var självklart väldigt skönt, säger Calle Ridderwall och syftar på vinsterna mot Brynäs.

Det var två fina insatser mot Brynäs. Har du samma känsla?

– Det var välförtjänta poäng som vi tog förra veckan. Tycker vi har varit bra mot topplag hela året och att skon har klämt när vi gjort plattmatcher mot lag som inte ligger i toppen. Nu mot Brynäs blev det två stabila matcher, framförallt på bortaplan. Det var 16:00-match i deras rink och nästan fullsatt. Man föreställer sig att de har mycket energi och vill vinna men så vinner vi med 3-0. Positivt att vi kan hålla nollan dessutom.

Vad gjorde ni bra i bortamatchen mot Brynäs?

– Jag tycker att vi är mer komfortabla i vårt system och litar på varandra därute. Då blir det att vi kan spela mer aggressivt för att någon annan täcker. På så sätt kan vi spela mer avslappnat offensivt för att vi vet att det inte blir två mot ettor bakåt. Om en går bort sig finns det fyra andra gubbar som ser till att göra jobbet på rätt sätt. Vi har lärt känna varandra bättre därute och kan lita på varandra. Sen ger vi inte heller bort onödiga chanser som vi hade en tendens att göra förut.

Inför matcherna pratades det om att Brynäs var bra på att överbelasta längs sargerna. Lyckades ni lösa det?

– Det får man säga att vi gjorde med tanke på att vi vann båda matcherna. Att byta sida på pucken, speciellt i deras zon, och få deras backar att gå bort sig var viktigt. Vi gjorde det tillräckligt mycket för att ta fem poäng i alla fall. Taktiskt var vi där.

I de två senaste matcherna har du fått en ny forwardskamrat. Gustav Possler är tillbaka efter en längre skadefrånvaro.

– På försäsongen var han väldigt bra på skridskorna, sköt och utmanade. Nu när hans fot blir starkare och starkare kommer vi få se det mer. En speedkula som vi säkert kommer få se göra en del mål.

– Kul att han är tillbaka. Man har följt hans resa i många månader där han rehabiliterat sin skada. Han gör det bra, tycker jag. Det är inte lätt att komma in efter 32 missade matcher.

Hockeymånaderna har passerat med fart. I september var det SHL-premiär och därefter har oktober, november och december passerat.

Vad är januari för typ av hockeymånad?

– Då börjar man se mållinjen. Det närmar sig slutet och du måste ha hittat din identitet som lag, eller förhoppningsvis hittat den tidigare än så. Kan man komma från januari med fler vinster än förluster så är man helt klart på rätt väg.

Se nästa hemmamatch - Gå två för en mot HV71

Till erbjudandet

Joel Widerberg