Ludvig Hedström förlänger med Djurgården

7 december 2021 13:00
Officiellt

Djurgården kan tillsammans med Ludvig Hedström presentera en förlängning av försvararens kontrakt. 20-åringen, som tagit stora kliv framåt under sin första fulla seniorsäsong, har skrivit på för spel med klubben i sitt hjärta till 2023/2024.


– Det känns jättebra att kunna enas om en förlängning med "Ludde" över de närmaste två åren. Trots lagets svaga spel under hösten har han tagit stora utvecklingskliv i sitt spel, och han har imponerande +7 i den officiella plus-/minusstatistiken, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Stockholmssonen Ludvig Hedström, 20 år, har gjort resan genom Djurgårdens juniorled. Via spel i U16, J18 och J20 har försvarspjäsen spelat sig upp till herrlaget där han debuterade redan säsongen 2019/2020.

Under hösten har Hedström cementerat sig på SHL-nivå och backen gör sin första fulla seniorsäsong. Hittills har det blivit två mål och fem assist på 25 matcher för Ludvig, som är djurgårdare sedan barnsben. Förlängningen är skriven på två år och sträcker sig till 2024.

– Avtalet gäller oavsett serietillhörighet, vilket också visar vilket oerhört klubbhjärta och vilken lojalitet som "Ludde" har för Djurgården, tillägger Eriksson.