• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

SM-Guld för DIF U16!

2 april 2017 16:26
SM-Guld

Djurgården U16 tog i dag SM-guld efter att ha besegrat Frölunda med 7-4 i finalen. – Det här är underbart. Det är verkligen grymt jobbat av alla i laget, sa fyramålsskytten Marcus Nylander efter matchen.


Det blev en dramatisk match på Hovet söndagen den 2 april 2017. DIF U16 hade dagen innan besegrat Brynäs och stod i final mot Frölunda från Göteborg. Efter en makalös upphämtning i den tredje perioden stod Djurgården som USM-guldvinnare efter att ha gjort fem mål i den tredje perioden.

Djurgården tog kommandot i matchen genom att ta ledningen med 1-0 genom Marcus Nylander efter halva den första perioden. Frölunda kom dock igen och gick upp i en 2-1-ledning innan Marcus Nylander kvitterade för Djurgården.

Göteborgarna gjorde en stark andraperiod och vann skotten med 16-8 samtidigt som man tog ledningen i matchen genom Travis Treioar. Än jobbigare såg det ut att bli när Frölunda utökade sin ledning till 4-2 i början av den tredje perioden.

Klockan tickade på och med bara 8:46 kvar att spela av den tredje gjorde Nylander sitt tredje mål i matchen och reducerade till 3-4. Det blev startskottet på en makalös vändning där DIF gjorde 4-4, 5-4, 6-4 och 7-4 inom loppet av fem och en halv minut.

– De har spelet i den andra perioden och början av tredje så det är otroligt starkt av oss att vända. Jag tycker vi visar karaktär. Så länge man tror på det så är det klart att det funkar, sa den glada matchhjälten Marcus Nylander om vändningen.

Ett par djurgårdsspelare kammade även hem ett par fina priser efter matchen.

Pris för bästa U16-spelarna säsongen 2016/2017:

Bäste back: Tobias Björnfot, Djurgårdens IF
Tobias är en riktigt lagspelare som alltid vill göra sig själv och andra bättre, både på träning och match. Han är en modern tvåvägsback som snabbt vill sätta igång spelet och gärna följa med upp i anfallen samtidigt som han kan spela tufft och resolut i försvarsspelet. Han har dessutom hållit en hög lägsta nivå genom hela säsongen i både klubblag och landslag. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Bäste forward: Albin Grewe, Djurgårdens IF
Albin är en riktig tävlingsmänniska som alltid vill bli bättre oavsett träning eller match. Han spelar med mycket energi, kraft och hög hastighet men kan också spela väldigt uppoffrande för laget genom att täcka skott och backchecka hårt. Han har varit en ledande spelare både i klubblag och landslag genom hela säsongen. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Mest värdefulle spelare, MVP:
Tobias Björnfot, Djurgårdens IF Det är insatserna i USM-slutspelet som premieras