Andrea Dalen: "Vi måste hitta tillbaka till glädjen"
Publicerad: 2017-11-20
Dam
Andrea Dalen blev tvåmålsskytt i fredags, men det räckte inte då gästande lag gjorde sex mål och tog tre poäng.

I fredags ställdes Djurgården mot MODO på hemmaplan, och vad som såg ljust ut när Andrea Dalen gjorde 1-0 tidigt gick utför ganska snabbt.
– Tyckte MODO spelade en bättre match än vad vi gjorde. Vi hade delar som jag tyckte var positivt, men åkte för lite skridskor och hade inte flyt i laget.

– Tycker att vi släppte till MODO lite lätt i försvarszon. Märktes att vi inte hade tränat ihop på ett tag och spelare varit iväg och tränat andra system med sina respektive langslag. Det kan vara svårt ibland att komma tillbaka fullt som ett lag när vi inte hunnit träna och resterar hur vi spelar i Djurgården. Vi vet vad som krävs och jag är inte orolig, och tror vi kommer hitta tillbaka till spelet vi hade innan uppehållet.

Andrea Dalen hon själv var iväg med det norska landslaget under uppehållet.
– Det var riktigt givande och inspirerande. Vi började med 2 dager med is, teori och fysträning med någon av de bästa på sina områden. Sedan 2 dagar i Finland där vi spelade matcher.

Nästa match väntar på onsdag igen och då mot SDE även det på hemmaplan, och Dalen är övertygad om vad som behöver göras.
– Tror vi måste hitta tillbaks till glädjen och sammanhållningen i gruppen vi hade innan alla drog var för sig. Nu har vi haft en ledig helg och vi har umgåtts i laget och hoppas att det kan ge lite energi i gruppen. Sen är det också viktigt att vi får ihop försvarszon och jobbar på vårt spel och i femmorna.

Angelica Lindeberg