Felicia Linder tillbaka i Djurgårdströjan
Publicerad: 2019-05-10
Dam
Vi förstärker backsidan med 21-åriga Felicia Linder som var med och tog SM-guld med Djurgården.

Varmt välkommen tillbaka. Hur kommer det sig att du vill dra på dig djurgårdströjan igen? – Tack så mycket! Jag vet att Djurgården är en bra förening sedan tidigare med en stabil organisation. Jag trivdes bra där och har hört väldigt gott om ledarstaben, vilket gjorde att valet föll på Djurgården.

Felicia Linder var med i vad som beskrevs som den första trejden i SDHL när hon flyttade till Luleå och Elin Johansson anslöt till Djurgården. Uppe i Luleå var hon med och vann SM-guld, igen.
– Min tid uppe i Luleå var väldigt bra och lärorik. Jag fick möjligheten att spela tillsammans med några utav världens bästa spelare varje dag, vilket var väldigt inspirerande och givande.

Därefter skrev du på för AIK där du spelade förra säsongen och nu gör du comeback för rivalen DIF. Vad har du utvecklat och förbättrat de senaste två åren?
– Jag gick tillbaka till Jared Cipparone som jag hade alla åren i Djurgården, förra säsongen vilket för mig var väldigt bra.

– Jag hade bra förtroende och fick spela väldigt mycket, vilket såklart är super viktigt. De jag speciellt har utvecklat dem senaste två åren är mina offensiva kvaliteter. Tidigare har jag varit en väldigt defensiv back.

Vice VD K-G Stoppel är glad över att ha Linder tillbaka i Djurgårdströjan.
– Vi är glada att hon vill spela för Djurgården igen. Hon är fortfarande ung och en utvecklande back som är skridskostark och älskar att tävla. Hon har också hunnit skapat sig en större erfarenhet under de två åren hon inte spelat hos oss.

"Målet är ett nytt SM-guld"

Hur skulle du beskriva dig som back för de som inte vet?

  • Jag är en tvåvägs back som läser spelet bra och är lugn med pucken. 

Vad ser du mest framemot inför säsongen?
– Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig säsong. Det känns som att vi kan få ihop ett starkt lag och målet är ett nytt SM-guld.

Djurgården Hockey