Sophie Johansson och Djurgården förlänger
Publicerad: 2018-01-12
Dam
I veckan kritade hon som är känd för sina ärligt humoristiska twitterinlägg men kanske framförallt för att vara den största djurgårdaren som spelar i Djurgårdens damlag. Sophie Johansson har förlängt med två år.

Känt sen innan är att damhockeyspelarna har en tuff vardag att få ihop och det berör även Johansson.
– För mig, som de flesta andra i ligan gäller det att hitta en balans i livet med hockeyn och jobbe, vilket jag hittat nu. Jag älskar sporten och är inte redo att lägga skridskorna på hyllanc och när det är dags är det i Djurgården jag vill avsluta min karriär. Djurgården är den enda klubb jag vill spela för, och var därför väldigt enkelt beslut att krita på för 2 år när jag fick det erbjudandet.

– Att tillägga är att jag har en väldigt förstående chef som stöttar mig i allt jag gör och som är väldigt involverad i min hockey. Han tycker att det är roligt att jag lirar och det är mycket av hans anpassningar av tider som har gjort att jag kan fortsätta. Det gäller att försöka planera sina dagar, man får försöka hitta 10 minuter efter jobbet och handla samt under de träningslediga kvällarna göra storkok och matlådor. En stor anledning till att man orkar är laget, de är som en andra familj och man vet att de dagar man är lite låg, får man energi av dem när man kommer till Hovet, det finns alltid någon där som stöttar en vilket är väldigt fint.

Inför förra säsongen var det däremot inte lika självklart för järnkaminen att fortsätta karriären utan lutade då mer åt att faktiskt avsluta för gott.
– Ja, jag hade en rätt tung säsong förra året och kände väl egentligen att jag varken levererade på jobbet eller hockeyn, och tankarna fanns där att jag skulle lägga av. När jag dök upp på sommarfysen kom väl vändningen, även om Pat's fyser är de jobbigaste jag någonsin varit med om, fick han mig att tycka att försäsongen var rolig och jag hittade motivationen till att köra vidare.

"Vi kommer vara med och slåss"

Att du är Djurgårdare undgår nog inte någon och du är regerande mästare med ditt Djurgården - vad är det som gör att ni har chans att förlänga titeln i år?
– Haha, nej det verkar inte ha undgått så många att Djurgården är en av mina stora kärlekar här i livet, och att få vara med och vinna damhockeyns första SM-Guld var självklart helt magiskt. Jag är säker på att alla som var med förra året är ruskigt sugna på att göra om det. Vi har ett väldigt bra lag, många otroligt duktiga individer som utför magi när de är på isen. För oss gäller det bara att få ihop laget, vilket vi är på god väg att få. Alla är tillbaka nu efter diverse skador och vi har ett tag på oss innan slutspelet drar igång, så jag är säker på att vi kommer att vara med och slåss om guldet även i år.

Som insatt vet man att Fiffi som hon kallas i laget drar till med märkbart konstiga saker på isen, inte minst när det kommer till att göra mål, som inte tillhör vanligheterna.
– Jag sa inför den här säsongen att jag skulle snubbla in ett mål, vilket jag har gjort (tack Sofie Lundin). Men för den fina saken skull kan vi väl slänga in ett "panik-blunda-skjut" mål också, jag har hört att man får choklad när man gör mål.

Nils Ekman om nya kontraktet

  • Vi är jätteglada över att ha förlängt med en sån kulturbärare som Sophie Johnasson är. Hon har varit med sen starten och som bekant en riktig järnkamin.
Angelica Lindeberg