Matschsnack: Mora-DIF
Publicerad: 2017-12-26
Inför match
God fortsätning alla Djurgårdare! Redan idag bjuds det på mellandagshockey och en chans att hoppa tillbaka på vinnarspåret när vi reser till Dalarna för en drabbning med Mora IK. Matchen startar 18.00 och här får in lite snabbfakta att ha koll på inför match.

Hemmalaget kommer till spel med 4 raka förluster. Den senaste segern tog man tyvärr mot oss i början på december när vi senast var på besök i Jalas Arena.

Lagen har även mötts en gång på Hovet i en match vi vann med hela 6-0. Lukas Vejdemo har haft bäst utdelning i matcherna mot Mora med 4 (1+3) poäng.

Mora ligger inför kvällens match på 12e plats i tabellen och behöver vinna för att hålla avståndet ner till Karlkrona som ligger på kvalplats. Just nu har laget en poängs marginal med en match mindre spelad.

Anfallaren John Persson toppar Moras interna poängliga med 14 (9+5) poäng på 27 matcher. För vår del heter poängkungen fortfarande Patrik Lundh som nu gjort 23 (7+16) pinnar på lika många matcher.

Mora har vunnit 52,08 procent av sina tekningar denna säsong vilket är näst bäst i SHL. Vi ligger på 4e plats i samma statistik med 51,25 procent.

Hemma i Jalas Arena har Mora haft ett publiksnitt på 4106 och hemmapubliken har fått se laget ta 18 av sina 30 poäng där. Djurgården är 7a i bortatabellen då vi tagit 19 poäng utanför Stockholm.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg