Förlust mot Malmö
Publicerad: 2019-01-22
Matchrapport
Matchen mot Malmö var oerhört jämn i två perioder men hemmalaget var starkast i den tredje och vann matchen med 3-1. Djurgårdens målskytt var Emil Bemström.

Under tisdagen blev det dags för den första av veckans tre matcher och det en bortamatch mot tabellnian Malmö. Djurgården fick en otacksam start på matchen eftersom domare tidigt blåste för utvisning men det var två minuter i numerärt underläge som stockholmarna avverkade utan problem.

Perioden drabbades av en hel del utvisningar och de flest dömdes mot DIF. Malmö fick sex minuter sammanlagt att spela i numerärt överläge och Djurgården två utvisningar med sig. Robin Jensen som stod mellan stolparna gjorde en stabil insats och höll nollan genom hela perioden. I Malmös tredje numerära överläge stod Djurgården för ett vasst uppstick och domaren blåste i pipan för en utvisning på hemmalaget istället.

Det blev mållöst i den första perioden av tre och skotten vanns av Malmö, 11-7. Periodens sista chans kom från Jason Garrissons klubba och hans skott skapade en del osäkerhet i Malmöförsvaret men pucken gled utanför.

**Kvittering genom Bemström

Djurgården inledde den andra perioden klart starkast och rev igång ett anfall som Malmö fick svårt att ta sig ur. DIF fortsatte att spela ner hemmalaget under flera långa sekvenser men hade svårt att få hål på målvakten Oscar Alsenfeldt.

Istället var det Malmö som skulle ta ledningen i matchen och det nästan åtta minuter in i perioden. Johan Olofsson fiskade efter puck högt upp i banan och blev ensam mot Jensen som fick se sig överlistad.

Siffrorna på mediakuben skulle ordna upp sig och det efter ett friläge med Emil Bemström i spetsen. Målet var av hög klass efter en vass dragning precis innan skottavlossning och målvakten stod chanslös. Jason Garrisson stod för en ny assist och firade målet intensivt med Bemström.

Det var klart stockholmarnas period och de som styrde spelet under större delar av mittenakten. Malmö fick kriga för att hålla försvaret tätt och tränaren tvingades nyttja sin time-out för att vila sina trötta spelare. Några fler mål skulle perioden inte bjuda på utan matchen skulle avgöras i den tredje perioden.

**Malmö tog ledningen

I inledningen av den tredje perioden knep Malmö en ny ledning och Djurgården fick det svårt att driva igång sitt egna aggressiva spel. Skåningarna skulle därefter också utöka sin ledning till 3-1 och var det klart starkare laget under den tredje perioden.

Djurgårdens tredje period såg uddlös ut och den hänsynslösa dominans vi är vana att se från järnkaminerna saknades. Under matchens två sista minuter pressade Djurgården på hårt men det var försent och Malmö vann matchen med 3-1.