Wilma Wäng Germundsson förlänger med Djurgården

23 april 2021 13:00
Officiellt

Wilma Wäng Germundsson kommer att representera Djurgården över ytterligare minst två säsonger. Backen har tecknat ett nytt kontrakt fram till 2023, något som gör henne till en fortsatt central del av SDHL-lagets stomme.


– Wilma Wäng Germundsson förlänger med två år. Wilma kom till oss från Södertälje för tre säsonger sedan, och har bevisat sig som en stabil back med det defensiva spelet som sin styrka, kommenterar Djurgården dams sportsligt ansvarige K-G Stoppel.

21-åriga Wilma Wäng-Germundsson är fostrad i Södertälje och representerade även SSK fram till 2018. Då anslöt den defensivt skickliga backen till Djurgården, som Wilma nu hunnit göra tre kompletta säsonger med.

Under sin tid i Stockholms stolthet har försvararen 103 matcher i SDHL samt 15 i SM-slutspel. Nu står det alltså klart att det blir mer spel i Djurgårdströjan för Wilma Wäng Germundsson, som skrivit på ett nytt tvåårskontrakt fram till 2023. K-G Stoppel ser spelaren ta en allt större roll i laget.

– Wilma är en tävlingsmänniska, som bidrar med sina ledaregenskaper både på och utanför isen. En viktig stomspelare i vårt långsiktiga arbete att bygga lag med tydlig Djurgårdsprofil.