Två x Vejdemo sänkte Luleå
Publicerad: 2017-02-23
Matchrapport
Djurgården tog två viktiga poäng på bortaplan mot Luleå efter att Lukas Vejdemo avgjort på övertid.

Ur djurgårdsögon sett var den första perioden riktigt bra. Med en hög press och välorganiserat spel framåt tog Djurgården tag i taktpinnen direkt och målet lät inte vänta på sig. Emil Johansson fick pucken till vänster i offensiv zon och sköt ett skott som Lukas Vejdemo snappade upp. Han drog sedan till med ett backhand-skott in i mål. 1-0 efter bara 4:42.

Luleå, som haft det tufft inledningsvis, tog time out men drog bara minuten efter baklängesmålet på sig en utvisning. Djurgården hittade några fina kombinationer och var nära mål ett par gånger om.

Även Luleå hade ett PP i den första perioden, men ett bra defensivt jobb gjorde att Djurgården kunde gå till periodvila med en ledning. 14-10 i skott vittnade om ett övertag för Stockholmslaget.

Jämn period - och fortsatt djurgårdsledning

I C More kunde vi se Luleås tränare kasta taktiktavlan i periodpaus och man kunde ana en anstormning från hemmalaget i den andra perioden. Spelet blev en aningen jämnare men där Djurgården hade bra kontroll på matchen.

Luleå hade möjlighet i PP fem minuter in i perioden efter att Marcus Davidsson åkt på en utvisning för hakning. Djurgården stod återigen emot bra i box play och Norrlandslaget gick mållöst från spel fem mot fyra ännu en gång.

Inte heller Djurgården fick kontroll på sitt PP när Oscar Engsund satt utvisad i hemmalaget. I spel fem mot fem hade DIF bra kontroll och när periodsignalen gick var ställningen fortfarande 1-0 till Djurgården.

Luleå kvitterade

Djurgården fick tuffast möjliga start på den tredje perioden när Alexander Urbom och Alexander Falk blev utvisad med 15 sekunders mellanrum. Det blev till att försvara sig i tre mot fem i nästan två minuter och man gjorde det galant genom ett uppoffrande jobb och bra målvaktsspel av Adam Reideborn.

När Luleå sedan spelade fem mot fyra ännu en gång kvitterade man till 1-1 med bara 5:33 kvar av tredje perioden. Resultatet stod sig perioden ut och övertid väntade efter sextio minuters spel.

Vejdemo avgjorde med sitt andra mål för kvällen

3:22 in i övertidsperioden avgjorde Lukas Vejdemo med sitt andra mål för kvällen. Daniel Brodin fick pucken av Vejdemo i offensiv zon. Brodin levererade pucken tillbaka till Vejdemo som satte pucken i mål. Stor glädje i djurgårdslaget och Djurgården är nu bara en poäng efter Karlskrona i tabellen i kampen om en åttondelsfinalplats.

Nästa match spelas på Hovet på lördag mot Örebro. Kom till Hovet och stötta laget i kampen om en åttondelsfinalplats.

Djurgården-Örebro lördag 25 februari - autografskrivning med laget efteråt

Efter vår lördagsmatch mot Örebro den 25 februari (nedsläpp 16:00) har vi autografskrivning med laget. Passa på och köp din biljett redan i dag.