Tung förlust hemma mot Örebro
Publicerad: 2019-02-16
Nyhet
Det blev noll poäng för andra dagen i rad när Örebro nollade oss på hemmaplan. Vi började matchen bra men när vi släppte in ett ledningsmål så tappade vi initiativet. – Det kändes lite som om vi tappade det där. Vi blir sämre över pucken. Spelar sämre och blir mer stressade, säger Robert Ohlsson efter matchen.

Det var ett revanschsuget Djurgården som inledde matchen i ett högt tempo och pressade tillbaka Örebro. Vi skapade mängder med lägen och fick med oss en utvisning och fortsatte i powerplayspelet att utmana. Men pucken gick inte in och när Örebro efter sju minuter drar iväg sitt första skott på mål går det också in i målet. En tung smäll för laget.
– Det kändes lite som om vi tappade det där. Vi blir sämre över pucken. Spelar sämre och blir mer stressade, säger Robert Ohlsson efter matchen.
Vi försöker få upp farten under perioden utan att riktigt lyckas i den första perioden.
Bortdömt mål
Andra börjar bra igen – Jonathan Davidsson kommer i ett friläge men får inte till avslutet och i det efterföljande powerplayspelet så stämmer det inte riktigt heller. Spelet flyter inte på så som vi vill att det ska göra.
– Vi sätter inte det vi behöver göra för att vara det Djurgården vi vill vara. Jag är inte alls nöjd. Egentligen hela den här veckan så har det inte stämt för oss, säger Robert Ohlsson.
Med några minuter kvar av perioden har vi en puck in i mål men efter videogranskning så döms det bort och det lilla flytet som vi hade behövt var inte med oss.
Adam lämnade
Adam Reideborn kom inte till spel i tredje perioden och Robin Jensen fick kliva in.
– Han fick en liten känning i baksidan av låret och för att inte riskera mer så tog vi av honom. Det kunde blivit förvärrat och sex veckors återhämtning men nu kan det gå bra, säger Robert om Adams skada.
Vi vaskade fram några chanser och Bergfors hade ett riktigt bra läge att trycka in pucken men när det inte gick så kunde Örebro bända på spelet och i en omställning trycka in spiken i kistan till 0-2 i närmsta krysset.
Det blev den andra förlusten på lika många dagar mot Örebro och nu ska vi slicka såren och komma tillbaka starkare mot Malmö på onsdag.