• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Ljungh ser vändningen som ett styrkebesked

16 november 2016 15:25

Markus Ljungh dagen efter hemmasegern mot Skellefteå på Hovet.


Djurgården tog en viktig seger i går mot Skellefteå på hemma på Hovet med 4-2. Med bara sekunden kvar satte Matt Anderson 4-2-målet när Djurgården spelade tre mot sex mot Skellefteå då man hade två spelare i utvisningsbåset. Förutom målskytten Matt Anderson var även Ville Varakas och Markus Ljungh (mest speltid igår med 23:35 minuter) inne på isen när avgörandet i tom kasse kom.

- Skellefteå ser att jag och Varakas är inne för att säkra mitten för att rensa framför Adam (Reideborn) om det kommer ett skott och retur. De tekade ner mot hörnet och Jimmie Ericsson försökte dra in den mot mål på en gång. Jag såg på honom att han slängde blicken mot mål och försökte försvara där så att de inte fick för många klubbor där, säger Markus Ljungh, som sedan fick se Matt Anderson få tag på pucken och skicka den i över hela isen och in i mål.

"Vi fick jobba hårt för den här vinsten"

Djurgården gjorde en gedigen insats och lyckades vända ett 1-2-underläge till vinst i den tredje perioden inför jublande hemmafans.

- Som folk såg så fick vi jobba hårt för den här vinsten. Vi klarar av ett tre mot fem-spel i den första perioden och tar ledningen i den andra perioden. Sedan gör vi ett par mindre bra byten där det smäller ganska snabbt med två baklängesmål. Vi gör en bra tredjeperiod där vi orkar vända på matchen. Den här segern tror jag ger mer än man tror, en seger som denna ger mer än att man vinner med 5-1, säger Markus Ljungh som även nämner lagets box play-spel och fart genom mittzonen.

- Ja, vi fick lite längre anfall och vi kom med fart genom mittzon och in i anfallszonen. Och i box play gjorde vi det jäkligt bra och släppte inte in något mål.

Matcherna duggar tätt. På lördag möter man Malmö på bortaplan men innan dess väntar bortamatch mot Örebro i morgon.

- Ja, nu gäller det att fokusera inför den. Vi behöver alla poäng vi kan få och vi ska göra allt vi kan för att vinna mot Örebro i morgon.

Juuso Ikonen fick kliva av från gårdagens med en befarad hjärnskakning och vilade från träning idag. Han kommer inte att spela mer den här veckan men kan vara aktuell för spel redan nästa vecka.