• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Emil Johansson klar för Djurgården

4 maj 2016 18:10

Backen Emil Johansson, 19 år, är klar för Djurgården. Den unge backen, som närmast kommer från HV71, har skrivit på ett kontrakt för ett år.


Djurgårdens lagbygge för kommande säsong fortsätter och nu är det alltså klart att Emil Johansson skrivit på för Djurgården. Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson är nöjd med att kontrakterat Emil till Djurgården.

- Vi är väldigt glada över att lyckats knyta till oss Emil speciellt efter att ha följt Emils utveckling under denna säsong som kröntes med landslagsspel nu i Tre Kronor under fyra veckor, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

- Vi ser Emil som en skridskostark och spelskicklig back som kommer att hjälpa oss i vår utveckling att bli ännu bättre i spelet med puck. Vi upplever Emil väldigt målinriktad i sin träning och i sin utveckling som ishockeyspelare. Det är någonting som vi fäster stor vikt vid just nu i vår utvecklingsprocess. Att de killar som befinner sig i vår träningsmiljö själva har en ambition och vilja att driva sin utveckling framåt, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Belönades med spel i Tre Kronor

Emil Johansson har tagit sig via HV71:s juniorverksamhet till spel i SHL och gjorde sin andra säsong på seniornivå förra säsongen. På 50 matcher gjorde han två mål och åtta assist och totalt 10 poäng och tyckte själv att han växte ju längre säsongen gick.

- Jag växte in växte in i det mer och mer ju längre säsongen gick och tog steg för varje dag och match. Mycket handlade om att jag kände mig trygg i mig själv och hittade mitt spel på ett bra sätt.. Det resulterade i att jag fick var med på lite äventyr i slutet av säsongen och testa på spel i Tre Kronor. En väldigt lärorik säsong helt enkelt.

Vad är du för typ av spelare?

- En tvåvägsspelare som vill spela ett aggressivt och tufft försvarsspel och som gillar att spela enkelt och hitta förstapassen. Samtidigt vill jag följa med upp som fjärdegubbe i anfallen och vara delaktig där.

Hur kom det sig att det blev DIF?

- Jag vill få en bra utbildning inom hockeyn och det kändes suveränt att höra om Djurgården. De satsar på många hungriga och unga killar som är drivna och jag tror jag kommer få en riktigt bra utbildning i Djurgården och vinna många ishockeymatcher. Den sortens hockey som Djurgården spelar vill jag själv spela och det känns riktigt kul att få vara delaktig i det.

- Djurgården har ju Sveriges bästa publik också så det blir mäktigt att komma till Hovet.

Emil Johansson har koll på flera djurgårdsspelare sedan tidigare. I Tre Kronor spelade han med Daniel Brodin och Markus Ljungh och han har även spelat i juniorlandslaget med Adam Ollas Mattsson. Han har även haft Robert Ohlsson som tränare under ett par veckor under ett landslagsläger.

- Det är en väldigt engagerad och driven människa. Jag hade honom i två veckor på ett landslagsläger och fick ett väldigt bra intryck av honom. Han vill att killarna han tränar ska ta nästa steg och älskar hockey, säger Emil Johansson.