Andrea Dalen "Hon kommer väldigt högt på den listan"
Publicerad: 2017-07-30
Dam
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Andrea Dalen. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.

Vad har du för tankar om laget?
– Jobba på rörligheten, styrkan och snabbhet.

Vem har kört hårdast på träningen?
– Sollan (Solveig Neunzert) har kört på riktigt bra under mai/juni så hon kommer väldigt högt på den listan.

Vad tycket du om laget?
– Tror vi kommer få ett starkt lag i år och fått in några vassa backar samt starkt forward sidan lite. Nu gäller det bara att få ihop laget till en bra hårt jobbande grupp som står tillsammans.

Vilka lag kommer att utmana om guldet och varför?
– Luleå: stark trupp och några riktigt bra enkelt spelare som kan avgöra viktiga matcher. HV71: revanschen är nog stor och de har lyckats bygga en grupp som kämpar och aldrig ger up. Linköping: bra rutin och erfarenheten ä stor i truppen. Gjort några nyförvärv jag tycker är riktigt bra spelare pluss at de har en stark målvakt som kan bli avgörande i tighta matcher.

Finns det något du måste göra innan match?
– Inte jättemycket jag måste göra, men klart man får en rutin som att tejpa klubban, spela fotboll och lyssna på musik. Dock gillar jag att fika (dricka kaffe med några i laget) innan samling.

**Vem får sitt stora genombrott kommande säsong, och varför? ** – Josefin Bouveng. Tror hon kommer kunna ta stora steg och spela sig in i laget och ta en bra plats. Med HG träningen som är jättebra för individuell utveckling i kombination med ett lag med mycket erfarenhet tror jag hon har många bra förebilder och kommer kunna våga ta sin roll samtidigt som hon kommer utvecklas och lära av alla andre.

Vilken musik spelas i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Feel good musik, r&b, klasikkere och lite musik med mer tryck innan match.

Vad är dina sommarplaner?
– Träna på bra hemma i Norge med killarna. Grilla mycket med kompisar och bada/sola. Samt spela lite golf.

Vilket är ditt smultronställe?
– Gillar att resa, men tycker väldigt mycket om min hemstad I Norge.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Hanna Olsson.

Angelica Lindeberg