Sarah Bujold sänkte Göteborg på Hovet
Publicerad: 2020-01-19
Dam
Under söndagseftermiddagen var det dags för tredje matchen för veckan och chans till att avsluta på ett bättre sätt och med tre poäng.

Det skulle inte drja länge innna första målchansen dök på när Wakefield drygt två minuter in i matchen lyckades sno åt sig pucken när Göteborg försökte få ut pucken ur egen zon, sköt ett skott som tyvärr blockerades av målvakten.

Istället kunde Göteborg vända spelet och lobba in pucken och ta ledningen i matchen.

Efter ett par varvs snurrande av Wakefield i offensiv zon avlossar hon ett skott som Sarah Bujold fixar kvitteringen genom att vara på returen.

Efter ett böljande spel tog Göteborg ledningen för andra gången i matchen genom Emma Johansson. Med drygt tre minuter kvar av perioden såg det ut som att det skulle bli pausvila med ett måls underläge men genom Josefine Holmgren lyckas vi kvittera för andra gången i matchen.

"Ser tendenser"

Inför andra perioden ställde den tre matcher gamla huvudtränaren Rickard Hårdstam upp på en intervju där han lät meddelas att det finns saker att jobba på.

– Jag ser tendenser men vi behöver jobba hårdare, vara med och spela rakare, sa Hårdstam.

Andra perioden var en period med chanser åt båda hållen, men nära skjuter ingen hare och tror powerplay lyckades vi inte få in pucken för att ta ledningen i matchen.

Tredje och sista perioden inleddes med ett tidigt powerplay och ytterligare ett försök att bättre på powerplaystatistiken. Även om vi kom på skott ett par gånger kunde Göteborg skicka ut pucken flera gånger som gjorde att de också kunde hålla sitt boxplay.

Strax därefter skulle dock vi komma att dra på oss en utvisning som vi likt Göteborg kunde hålla tätt.

Med få avblåsningar tickade tredje perioden på snabbt och med inga direkt farliga chanser i andra halvan såg det ut som att det skulle bli förlängning men med drygt en minut kvar av perioden tog Djurgården lednignen för första gången i matchen genom Sarah Bujold.

Det blev också sista målet, matchavgörande samt tre inkasserade poäng till oss. Tre viktiga poäng.

Djurgården Hockey