Josefine Holmgren tillbaka i spel
Publicerad: 2017-11-17
DAM
Att spelare blir skadade har vi olyckligtvis blivit vana med denna säsong, men idag gör Josefine Holmgren comeback efter skada.

Hon är en av Sveriges absolut bästa defensiva backar enligt sportchefen Nils Ekman men Josefine Holmgren som kom till Djurgården inför denna säsong hann spela 10 matcher innan olyckan var framme.
– Olyckligt så skadade jag mig på träning. Det har varit 1,5 månad med mycket rehab, små steg varje dag. En skada kommer väl aldrig lägligt men har fått galet bra hjälp med att fixa om träningsprogrammen för att bibehålla träning och fortsätta utvecklas i den mån man kan. Det är alltid tufft att gå på is igen till 110% efter frånvaro, men känner ändå att jag kommit in i det hela bättre än förväntat.

En klassisk fråga men någonstans alltid läglig i det här sammanhanget, hur känns det att komma tillbaka till spel?
– Galet bra! Något annat vore konstigt. Att vara skadad är även en prövning i sig vilket jag för första gången fått smaka på en lite längre tid. Jag är mer än någonsin sugen på spel igen.

Motståndet som väntar när Holmgren gör comeback är MODO, laget som hon hann möta innan hon skadades.
– Modo är ett tufft lag att möta. De söker hög fart med mycket skridskoåkning. Brukar alltid vara roliga hockeymatcher mot dom.

Holmgren fortsätter vad gäller den positiva vinsttrenden som var innan uppehållet,
– Vi lär fortsätta på den bra trenden om hur vi vill spela. Åka mycket skridskor, låta pucken gå och jobba tillsammans, det blir en nyckel för att hålla i den trenden.

Om några timmar är det dags, laddad?
– Att bli för taggad brukar bara sluta i kaos så försöker hålla lugnet, men ska bli SÅ kul att äntligen få spela igen!

Angelica Lindeberg