Davidsson: "Jag kände att nu är det dags alltså."
Publicerad: 2017-12-09
Nyhet
Djurgården tog två viktiga poäng på bortaplan mot Malmö efter att Jonathan Davidsson avgjort på straff efter att ha blivit nedriven i en situation innan på övertid.

Matchen började dock i ett klart jobbigare läge där Malmö gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden - en period som Djurgården trots allt hade mycket av spelet och där man skapade många chanser, något som Lukas Vejdemo konstaterade i periodpausen.

– Inte riktigt rättvist. Vi har en del lägen och det ska vi ta igen i nästa period, sa Vejdemo.

Och visst blev det en bättre start på den andra perioden. I spel fem mot tre passade Hultström till Högström som laddade bössan. Med en halvträff träffade pucken en malmöskridko och in i mål. Stort jubel i djurgårdslaget och kontakt i matchen igen. Malmö gjorde dessvärre 3-1 innan DIF återigen reducerade - nu genom Linus Johansson, efter ett kungligt förarbete av Henrik Eriksson som tacklade en malmöspelare och via sin skridsko fick pucken till Linus Johansson framför mål (assist till Henrik Eriksson). Det är så man gör poäng!

Högström summerade matchen i CMore och trodde på en bra chans - han visade sig få rätt sen.

– Vi har en bra chans inför tredje, sa Högström i periodpausintervjun.

Djurgården gick på attack i tredje, något Robert Ohlsson pratat om i periodpausen. Kvitteringen stod Jonathan Davidsson för när han rundade hela motståndarlaget och sprätte upp pucken i nättaket. 3-3, ett resultat som stod sig matchen ut. På övertid blev Jonathan Davidsson frispelad och nedriven. Han tog själv hand om straffen och med några snygga finter petade han läckert in pucken mellan malmömålvakten Jonas Gunnarssons ben. Ett riktigt wow-mål och djurgårdsspelarna fick fira framför den tillresta DIF-klacken som stod för sång matchen igenom.

– Vi trodde på oss själva och det kändes inte oroligt i båset, sa Jonathan Davidsson i intervjun efter matchen och var extra glad över straffmålet.

– Jag har ju bränt tre straffar så jag kände att nu är det dags alltså. Skönt att den gick in, sa Davidsson som nu slagit personbästa i poäng i SHL. 13 poäng på 25 matcher - redan en poäng mer än förra säsongen från Davidsson.