Förlust i Gävle
Publicerad: 2018-11-17
Matchrapport
Det blev en förlust borta mot Brynäs, efter en lång kamp och två mållösa perioder gjorde Brynäs först 1-0 och sedan 2-0 i den tredje perioden.

Djurgården åkte 18 mil norrut under lördagen för att gästa Brynäs på bortaplan. Matchen revs igång i ett högt tempo och det spelades en teknisk hockey på isen. Lagen såg jämna ut och tog död på varandras anfall på ett enkelt sätt. Matchens första längre anfall drevs igång av bröderna Davidsson tillsammans med Axel Jonsson-Fjällby och de fick till periodens kanske vassaste målchans. Därefter jämnades spelet ut igen och tiden rann iväg utan några större incidenter.

I slutminuterna av perioden drabbades Djurgården av matchens första utvisning och det för sex man på isen. Försvaret hade inga problem att tygla Brynäs och några farliga målchanser lyckades inte hemmalaget med. Efter att Djurgården blivit fulltaliga blev det Brynäs tur att sitta i utvisningsbåset, men det strax innan periodens slut och därför inleddes den andra perioden i powerplay för Djurgården.

Periodens absoluta höjdpunkt var en klockren tackling av Petteri Wirtanen, som dök upp som gubben i lådan när en motståndare tittade ner i isen. Matchen gick till första vilan och Djurgården gick för att samla krafterna till andra perioden.

Mållös andra period

Den andra perioden bjöd på fler målchanser men lagen såg fortfarande jämna ut. Sebastian Strandberg klev in i första kedjan mellan Jakob Lilja och Daniel Brodin, och gjorde det bra. Djurgården fick ett nytt numerärt överläge och närmst var #34 med ett stenhårt skott som fick stolpen att klinga till ordentligt.

Det blev en kamp mellan målvakterna och matchens första mål skulle dröja länge. Brynäs hade ett knappt spelövertag i matchen men Djurgården försvarade sig väl och när puckarna rann igenom utespelarna stod Adam Reideborn som en mur och blockerade alla försök. BIF såväl som DIF började bli frustrerade hade svårt att få med sig spelet till sin, respektive, fördel.

I slutet av mittenakten började känslorna koka upp på isen och det blev gruff mellan spelarna efter varje avblåsning. Djurgården hade svårt att riva igång sitt dominanta, hänsynslösa spel men kunde fortfarande få pucken med sig. Några mål blev det inte och den andra perioden tog slut för att ge plats åt den tredje, där allt skulle avgöras.

Brynäs tog ledningen i matchen

Djurgården kröp närmre ledningsmålet i den tredje perioden och hade klart bäst chanser i inledningen. Hemmalaget såg något pressade ut och DIF slet efter ett mål. Senare vände spelet och efter ett kortade anfall av BIF blev det 1-0. Målet kom efter en oturlig puck som slängdes mot mål och det krävdes videogranskning för att se till så pucken verkligen var inne. Bedömningen från isen kvarstod och Brynäs tog ledningen i matchen.

Målet bakåt blev en väckarklocka för DIF som drev igång en hetsig jakt efter en kvittering. Andra halvan av perioden blev en svettig sådan för hemmalaget och deras målvakt stod för en fenomenal period och räddade flera svettiga puckar från sitt mål.

Trots ett stenhårt jobb i slutminuterna blev det inget mål för Djurgården och Brynäs kan bara tacka sin målvakt för det. Matchen vanns av hemmalaget med 2-0, det sista målet kom i tom målbur. Det var inte Djurgårdens match idag och det är bara att bryta ihop och komma igen. Nästa match är borta Växjö nu på torsdag.