Thomas Johansson och Djurgården väljer att avsluta samarbetet
Publicerad: 2018-02-22
Nyhet
Djurgården och vår tekniske sportchef Thomas Johansson väljer att inte fortsätta samarbetet vilket betyder att vi går skilda vägar efter den här säsongen.

Thomas Johansson startade som teknisk sportchef i Djurgården i maj 2015. Han har byggt och ansvarat för spelvisionen, Joakim har byggt ledarvisionen och lagbygget.
– Trots att vi var i den utmanande situation som vi var i förra säsongen fortsatte vi arbetet med spelvisionen. Vi är nu i en positiv spiral spelmässigt och som organisation, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.

Thomas hade gärna jobbat kvar i DIF på samma sätt som tidigare men vi i Djurgården har kommit fram till att vi vill göra vissa förändringar kring arbets- och ansvarsfördelningen mellan de två sportchefsrollerna. Vi har då ändrat i arbetsbeskrivningen främst vad det gäller roll och ansvarsfördelningen kring A-laget. Där det blir tydligare att Joakim är ytterst ansvarig för helheten. När den förändringen har presenterats för Thomas har han valt att tacka nej till det.
– Denna organisatoriska förändring har gjort att jag tackade nej. Det finns inga ekonomiska motiv i bakgrunden, säger Thomas Johansson.
– Jag har trivts jättebra i min roll som teknisk sportchef, samarbetet med Jocke har varit jättebra. Är också enormt tacksam mot KG (K-G Stoppel, vice VD i Djurgården) som trodde på mig för 3 år sedan. Vill dessutom tacka alla övriga kollegor för ett grymt jobb att sätta DIF på hockeykartan igen. Nu kör vi för SM-Guld, säger Thomas Johansson.

Djurgården Hockey