Derbyvinst
Publicerad: 2018-10-28
Dam
Efter kvällens derbyvinst kunde det konstateras att Djurgården tog tre av tre möjliga vinster denna vecka.

Det är alltid något speciellt när Djurgården och AIK ställer upp mot varandra, inte helt konstigt när det är ett klassiskt derby. För inte alltför många veckor sedan gjorde Djurgården en av sina bästa matcher för säsongen när man vann mot AIK på bortaplan. Ikväll inledde man bra men gick ner sig något under perioden och AIK som liksom dem stod för en blek prestation gjorde att ställningen efter 20 minuter var mållös.

Josefin Bouveng, spelaren som igår stod för två mål gav Djurgården ledningen idag, drygt 7 minuter in i andra perioden. Bara tre minuter efter ledningsmålet utökade Andrea Dalen lednignen till 2-0. Därefter fanns det chanser till fler mål men det skulle dröja till tredjer perioden när Hanna Olsson stängde igen matchen med 3-0 och därmed ytterligare en derbyvinst och tre poäng.

Nu väntar uppehåll fram till 14 november då vi gästas utav SDE på Hovet. Vi ses då!