Matchdag: Västervik – Djurgården
Publicerad: 2023-01-27
#VVIKDIF
Djurgår’n inleder helgen med matchdag på bortais. Grundseriens fjärde och sista duell med Västervik väntar, en match som startar 19:00. Sjung fram DIF på plats i Plivit Arena eller se matchen via C More och stötta samtidigt föreningen.

Västervik – Djurgården, 19:00 Plivit Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Under torsdagen presenterades Daniel Glad som ny spelare. Försvararen tränade med Djurgården redan igår och kliver in i kvällens matchtrupp. På skadelistan återfinns sedan tidigare kvartetten Liam Öhgren, Alexander Falk, Alexander Ytterell och Johan Alm.

Formen

Djurgården: 2-6, 3-0, 3-6, 3-4 e.str., 4-5 e.str.
Västervik: 3-2 e.förl., 3-4, 3-2 e.str., 2-3 e.förl., 0-3

Tränarkollen

Johan Garpenlöv blickar tillbaka till onsdagen, där Djurgården föll med klara 2-6 på hemmais;

– Det var en riktigt sur förlust. Spelet var i det stora hela bra, men matchen präglades av alldeles för många enkla misstag av oss. Björklöven har en spetsig offensiv och vi blev välidgt straffade av misstagen.

Under gårdagen anslöt Daniel Glad till laget. Försvararen tränade direkt och är spelklar till ikväll, och Garpenlöv kommenterar nyförvärvet;

– Jag tycker att han såg riktigt bra ut. Vi har naturligtvis tittat på honom en tid och vi vet vad han kommer att bidra med. Det är en tvåvägsback som är fysisk i sitt sätt att spela, en bra kombination. Sen är det en kille med mycket energi, han kommer att hjälpa oss både på och utanför banan.

"Garpen" blickar fram emot bortamatchen mot Västervik och pekar ut nycklarna;

– Vi måste bygga vidare på de senaste matcherna. Mot MoDo vann vi starkt och senast var helheten i spelet bra. Det som vi behöver jobba på är återigen spelet från egen zon, att ta bättre beslut där över tid. Vi gör det bra ibland, men det är för många hack. Sen gäller det även att få upp intensiteten och fysiken i vårt spel.

Motståndet

– Västerviks IK grundades 1971, då Västerviks AIS lade ner sin verksamhet. Under lång tid var man ett etablerat topplag i HockeyEttan. Våren 2016 nådde Västervik uppflyttning till HockeyAllsvenskan, där man hållit sig kvar och blivit ett stabilt mittenlag sedan dess.

– Föreningens färger är rött och vitt, och man spelar sina hemmamatcher i Plivit Arena.

– Årets spelartrupp innehåller bland annat den SHL-meriterade duon Emil Kruse (målvakt) och Anton Öhman (back). Den kanske mest profilstarka spelaren med Västerviksögon sett är Victor Öhman, som representerat föreningen sedan 2015.

Hannes Feldin