Förlust mot Örebro på bortaplan
Publicerad: 2020-02-22
Herr
Vi har fortfarande svårt med utdelningen på bortais. Mot Örebro kom tredje raka förlusten utanför Stockholm. Vi var ineffektivt och föll med 2–5.

Vi hade förlorat mot både Malmö och Skellefteå på bortaplan och jagade ett trendbrott mot ett Örebro som vi hade slagit samtliga gånger den här säsongen.
Men redan tio minuter in i matchen hamnade vi i 0–2-underläge, en riktigt jobbig start på matchen.
Vi hade bud på reduceringar, framför allt Michael Haga, som blev helt ren med Örebromålvakten.
I upptakten av andra perioden var uppförsbacken ännu brantare. Endast 1.17 in i densamma utökade hemmalaget och det fick Robert Ohlsson att kort senare ta time out.
Det gav effekt.
Efter drygt fem minuter av andra perioden styrde Dick Axelsson in reduceringen och efteråt tog vi över det mesta på isen.
Det mesta av spelet var förlagt i Örebrozonen, i kraft av fyra raka powerplay, men pucken ville inte in trots hårt tryck många gånger.
Apropå dåliga starter i perioderna. Även i andra perioden gjorde Örebro ett tidigt mål, något som två minuter senare blev 1–5.
Spelmässigt hade vi många långa anfall även i den här perioden och till slut kom utdelningen när Kalle Östman rakade in pucken på en retur.
Därefter parkerade vi länge i anfallszonen och hade bud på fler mål, bland annat Linus Hultström som prickade ribban.
Fler mål blev det inte, ett ineffektivt Djurgården föll med 2–5.