Noah Östlund: "Vi är väl förberedda för detta"
Publicerad: 2022-04-07
Final Four
Djurgårdens Talangfabrik är framme vid det avslutande och avgörande testet för säsongen. Idag inleds Final Four i Nyköping och både J18 och J20 går för SM-guld - läs Noah Östlunds tankar inför finalspelet här.

En lång säsong ska den här helgen få sitt absoluta avgörande. Djurgårdens två juniorlag reser idag till Nyköping för finalstadiet i SM-slutspelet, ett så kallat Final Four där DIF kvalificerat sig med både J18 och J20. Bland de talanger som ska kliva ut på isen för att jaga guld finns Noah Östlund, som länge strävat efter just det här.

– Ja, det ska bli grymt roligt! Det är ju det här som man har kämpat för hela säsongen. Det ska bli riktigt kul att spela de här viktiga matcherna på slutet, inleder centern.

Den nyblivna 18-åringen har under säsongen debuterat i SHL med herrlaget, men det är främst på juniornivå som Noah visat upp sig. Och det har han gjort med stil. På 32 seriematcher med J20 blev det 42 poäng från Östlund, som även varit med och spelat fram J18-laget i slutspelet.

Säsongen har överlag varit en styrkedemonstration av Djurgården på juniorsidan. Både J18 och J20 avslutade hösten på topplaceringar, och under våren vann lagen sina respektive serier. Utöver det har en rad spelare presenterat sig på SHL-nivå, ett ytterligare kvitto på det arbete som Talangfabriken bedriver. Noah Östlund pekar ut förklaringen till framgångarna på juniorisen.

– Jag skulle säga det dagliga arbetet. Med dels att vi har tränat varje dag nästan, dels att det är två jävligt starka grupper. Det är bra lagsammanhållning och det tror jag framförallt varit viktigt.

Rögle ett dubbelt hinder: "Då ska vi ta oss till final"

Nu väntar alltså Final Four för Djurgårdens juniorer. Först ut är J18:s finalspel, som avgörs torsdag och fredag med semifinaler idag. Därefter kliver J20 in i handlingarna med matcher lördag samt söndag. I båda fallen är det samma motstånd som väntar Djurgården i semifinalen, närmare bestämt Rögle.

– Rögle är ett bra lag, absolut. Om vi håller oss till vår game plane och gör det som vi har bestämt oss för på ett bra sätt ska det gå bra. Då ska vi ta oss till final, menar Noah Östlund och berättar om förberedelserna;

– Vi spelade ju fredag, lördag och söndag förra helgen men har vilat och tränat nu under veckan. Vi har haft riktigt bra träningar och det känns som att vi är väl förberedda för detta.

Med ett redan vunnet SM-guld för U16 har Djurgårdens Talangfabrik den här helgen chansen att skriva ytterligare historia. Trippla SM-tecken, eller för den delen medaljer, skulle betyda en stor framgång för morgondagens stjärnor.

– Jag tror att alla känner som mig, att det är det här som man har spelat för hela året. Det ska verkligen bli skitkul. Jag tycker det att det känns bra i gruppen och alla är riktigt laddade, avslutar Noah.

Du ser hela Final Four med Expressens livesändningar, från torsdag till söndag. Programledare är Johanna Dahlén på plats i Nyköping. Du behöver Expressen Premium för att se matcherna, något som kostar 79 kronor i månaden. Just nu kan du testa Premium gratis i en vecka utan bindningstid – säg upp när du vill.

Hannes Feldin