Maria Lindberg förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-03-10
Officiellt
Djurgården kan med stor stolthet presentera en förlängning av Maria Lindbergs kontrakt. Damlagets forwardslöfte har skrivit på för ett nytt år i Stockholms stolthet, där 18-åringen redan hunnit spela 101 matcher med 24 gjorda poäng.

– Det är oerhört glädjande att ännu en av våra unga lovande spelare har gjort klart för ytterligare ett år. Vi har som mål att fortsätta vår resa med unga svenska spelare och Maria passar verkligen in i den mallen, säger Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Maria Lindberg, 18 år, har alltså valt att förlänga sitt avtal med ett år över säsongen 2022/2023. Forwarden är mitt uppe i sin tredje säsong i Djurgårdströjan och anslöt sommaren 2019.

Hittills har det blivit 101 matcher i SDHL för Maria, som just avslutat sin poängmässigt bästa grundserie med sex mål och fem assist. Parallellt vid spel i damlaget går hon även HG-programmet och Marias utveckling har på ett imponerande vis gått framåt över en längre tid.

– Marias resa via vårt hockeygymnasium till damlaget har varit en rolig resa att få följa. Hennes styrkor är att hon har en vilja av stål. Jag som haft möjligheten få följa henne från dag ett, då hon kom till vårt HG och till Djurgården, har verkligen noterat en fin utveckling till den spelare som hon är idag, berättar Schillgard och fortsätter;

– Maria står för attityd och en vilja att hela tiden bli bättre som spelare. Hon har en enorm träningsvilja, vilket många av våra unga spelare kommer att ha nytta av i framtiden. Det är med glädje som vi får fortsätta att arbeta tillsammans i DIF:s färger!

Djurgården Hockey