Tom Nilsson har revanschlusta
Publicerad: 2017-05-20
Intervju
I slutet av maj är det dags för nästa försäsongsläger på Bosön. Till dess tränar spelarna individuellt. Nyförvärvet Tom Nilsson kör på Hovet tillsammans med fystränare Jimmie Ölvestad.

Backen Tom Nilsson svettas på Hovet mellan Bosönlägren. Tillsammans med Djurgårdens fystränare Jimmie Ölvestad introduceras han till föreningens fysträning.

– Ja, jag kör på här nu med tre veckors dys innan nästa läger. Alla lag har lite olika fysprogram så nu har jag introducerats till Djurgårdens. Jag tycker det ser riktigt bra ut, säger Tom Nilsson.

Är det stor skillnad mot tidigare försäsongsträningar?

– Jag tränade liknande i Frölunda men de senaste säsongerna har jag tränat individuellt på försäsongen med en del andra spelare som spelat borta i USA. Här är det mycket fokus på grundstyrkan och grundkonditionen med mycket benböj och bra övningar. Det känns riktigt bra.

Förutom fysträning på Hovet kör Tom Nilsson under veckorna några ispass med assisterande tränare Mikael Håkanson.

– Jag har revanschlusta efter en säsong med en del skador så jag är sugen på att dra igång. Tillsammans med ”Musse” kör jag lite finslipning där vi mest fokuserar på teknik. Vi nöter helt enkelt.

Hur har första veckorna i Djurgården varit?

– Jag är väldigt positivt överraskad. Jag visste att det skulle vara hårt på Bosön för det hade jag hört rykten om, och det var verkligen väldigt hårt. Jag tror att det är bra att gå igenom som lag för det kommer att hjälpa oss när säsongen börjar. Sedan har alla här i Djurgården och runt omkring varit hur schyssta som helst och jag har känt mig otroligt välkommen. Jag är glad att vara här helt enkelt, avslutar Tom Nilsson.

Joel Widerberg