#1 Agnes Åker
Publicerad: 2016-07-25

Den nyss fyllda 19-åringen #1 Agnes Åker tog i år studenten och har precis bosatt sig i Stockholm för vidare spel med Djurgården.

-Min sysselsättning just nu är först och främst hockeyn, möjligtvis att det kan bli något ströjobb emellanåt.

Som för många andra spelare så var det Agnes Åkers bror som fick henne att börja spela hockey, och han spelade samma position som hon själv.
-Han var också hockeymålis vilket jag tyckte var riktigt coolt därför ville jag bli som honom. Han var en stor förebild för mig när jag var yngre.

Agnes Åker brinner för utmaningar och ger aldrig upp, något hon anser att är hennes främsta egenskaper ihop med att hon rör sig snabbt i målet. I laget anser sig hon vara den som inte hörs mest.
-I laget är jag ganska lugn, är nog den som mest sitter och lyssnar, möjligtvis att jag kan flika in med något skämt här och där.

Har du någon favoritishockeyspelare?
-Jag kan inte direkt säga att jag har någon speciell favorit hockeyspelare, utan jag tycker man ser vilka som alltid, oavsett ger allt utan att ge upp, och det är för mig både motiverande och inspirerande att se, därför är dom mina favorit hockeyspelare.

 

-Mitt bästa hockeyminne är faktiskt en match mot inga mindre än Djurgården själv. Det var när jag var utlånad till Björklöven under kvalet för två säsonger sedan som jag skulle få ta en match mot Djurgården. Denna match är mitt bästa hockeyminne eftersom att det var den roligaste matchen jag spelat, det var mycket fart och jag fick mycket skott på mig och det kändes riktigt bra rakt igenom.

Vad vill du säga till de som aldrig varit på en damhockeymatch?
-Till de som aldrig varit på en damhockeymatch vill jag bara säga att dom har missat något. Hockey är hockey och tjejer kan också.

 

Tre snabba frågor

Läcker assist eller turmål

Utvisningsbåset eller avbytarbåset

Bäst i laget eller bra lagkamrat

Angelica Lindeberg