Matchdag: Djurgården – HV71
Publicerad: 2023-02-05
#DIFHV71
Det är ny härlig matchdag hemma på Hovet. Med nedsläpp 15:00 kliver Djurgår’n ut för den sista hemmamatchen i SDHL:s grundserie. HV71 gästar huvudstaden och DIF söker revansch för måndagens nederlag - stötta spelarna från läktarplats.

Djurgården – HV71, 15:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Tränarteamet har låtit meddela att man väntas mönstra åtta backar och elva forwards till matchen. Selma Tyreskog är sjuk och osäker till spel, utöver försvararen återfinns endast Pandora Nåtby och Julia Tärnblom på skadelistan.

Formen

Djurgården: 1-2, 4-1, 6-0, 3-0, 3-4
HV71: 3-0, 0-5, 4-0, 2-8, 2-3

Tränarkollen

Efter måndagens knappa och bittra uddamålsförlust mot Linköping är Rickard Hårdstam sugen på revansch;

– Absolut, vi måste upp på hästen igen! Det är bara att studsa tillbaka och vinna idag. Det är viktiga poäng i kampen om att försöka sluta trea, vilket kan skapa oss en fördel när vi går in i slutspelet.

Med fem matcher kvar av grundserien slåss Djurgården om främst tredjeplatsen. Hårdstam förklarar vad han vill få ut av de avslutande matcherna;

– Att få in en slags vinnarkänsla och vinnarmentalitet, sen så klart att vi fortsätter spela bättre hela tiden. Det är lite detaljer här och där som behöver bli bättre. Sen tror jag att det viktigaste nu blir att just komma in med en bra känsla i slutspelet.

Idag väntar HV71 hemma på Hovet, en match som huvudtränaren är förberedd på blir en tuff utmaning;

– HV kommer att komma ut relativt hårt och försöka forechecka på oss i början. Det gäller att vi är med där, i alla matcher tidigare har de tagit ledningen om jag minns rätt. Sen gäller det också för oss att röra på fötterna i deras zon, för där kan de lätt bli passiva vilket kan skapa lägen för oss.

Hannes Feldin
Huvudpartners