• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Henrik Eriksson: Om att jobba för laget

20 november 2017 16:42

Henrik Eriksson har hoppat runt lite i kedjorna den här säsongen. Han har redan tangerat antalet poäng han gjorde förra året och betonar vikten av att vinna mot HV71 på torsdag.


Lagmotorn, assisterande lagkaptenen, Henrik ”The Tank” Eriksson, har inte missat en enda match i Djurgårdströjan sen han kom tillbaka till klubben säsongen 2012/13.

Han driver på i sitt spel och är uppe bland de topp fem i laget som tacklas mest. Henrik började säsongen tillsammans med Markus Ljungh och Niclas Bergfors som sina kedjekamrater men skadan på den förstnämnda i början av säsongen, samt ytterligare skador på andra lagkamrater har gjort att Henrik flyttat runt i uppställningen.

– Det finns alltid en trygghet i att spela med spelare som man har spelat med över en längre period, då man vet lite mera var man har varandra och hur man ska ta sig till lägen i olika typer av situationer. Sedan har vi såklart samma spelsyn i hela laget, så när skador inträffar måste vi kunna täcka upp för varandra, utan att det ska påverka spelet i helhet.

När Markus, Niclas och Henrik återförenades i samma kedja igen mot Frölunda borta, då blev det mål direkt. Sedan följde Henrik upp det målet med en assist till Niclas i matchen efter och har nu tangerat sitt poängsnitt från i fjol.

Men det fanns en kort period då tre av lagets ordinarie centrar var skadade. Då gick ”The Tank” in på centerplatsen.

– Haha det var lite spännande. Jag spelade center då och då i Djurgårdens juniorlag men inte på seniornivå. När skador inträffar måste vi hitta nya vägar att vinna på. Tränaren bestämmer en linje och då ställer jag alltid upp.

Det känns som att du brinner mycket för laget och alltid är väldigt ödmjuk. Du kör på väldigt hårt på isen och du är ofta kvar efter träningarna och kör extra på egen hand. Hur hittar du motivationen till att alltid träna hårt och alltid kämpar för laget?

– Haha, när man inte har några andra talanger får man köra på kämparglöden! Nä, men jag är inte jättebra på att dribbla med pucken och då får man helt enkelt kämpa hårt istället. Att spela hockey är det bästa jag vet och efter träningar som nu, då står jag på isen och hittar på olika moment som uppstår under matcher. Det triggar mig och då blir det enklare att göra det där hårda jobbet.

Nu har ni HV71 borta på torsdag. Hur sugna är ni i laget att ta revansch efter premiärmatchen?

– Det är klart att vi är sugna! Vi måste ta ett nytt avstamp härifrån. Just nu har vi två raka torsk och måste in på vinnarspåret igen. Vi är inte nöjda med hur vi spelade mot HV i första matchen och nu skuggar de oss i tabellen. Det är sådana här matcher vi måste vinna för att visa alla att vi är att räkna med.