Så här ligger vi till på skadefronten
Publicerad: 2018-02-04
Nyhet
Med två matcher kvar till OS-uppehåll och 5 matcher på 7 dagar bakom oss så ska vi ge en liten uppdatering kring våra skadade spelare - och det börjar se bättre ut nu.

Vi har haft flera skador under på sista tiden. I senaste matchen saknade vi fyra spelare på grund av skada och Tom Nilsson var dessutom sjuk. Lukas Vejdemo har gjort två matcher sen sin skada och fler är på väg tillbaka.
Vår sportchef Joakim Eriksson berättar om status för våra spelare på skadelistan i den ordning som vi räknar med att de kommer tillbaka - för det är nära nu.

Marcus Davidsson
– Marcus beräknas återgå till full träning den här veckan och om han är symptomfri kommer han att spela på torsdag.

Daniel Brodin
– Daniel är i slutfasen av sin rehab. Det återstår att se om han hinner bli 100% spelklar innan OS-uppehållet men vi räknar med att han konkurrerar om en ordinarie plats direkt efter uppehållet.

Rene Bourque
– Rene har anslutit till Team Canadas OS-trupp för att slutföra sin rehab och läkeprocess efter ljumskskadan han ådrog sig för ca 2 veckor sedan. Vi räknar med en fullt frisk Rene efter OS-uppehållet.

Andreas Engqvist
– Andreas kommer att återuppta den stegvisa upptrappningen av träning inom kort, den sk ”hjärntrappan”. Om allt går som det ska så tror vi att han kommer kunna spela efter OS, men om symptomen från hjärnskakningen återkommer/kvarstår så kommer det vara färdigspelat för denna säsong.

Vi kommer hålla er uppdaterade kring utvecklingen av Andreas hjärnskakning.
Nu är det bara två matcher kvar till uppehållet och bara en hemma. Nästa lördag mot Karlskrona.

Mattias Lönngren