Matchsnack: Djurgården - Skellefteå
Publicerad: 2018-04-11
Nyhet
Ikväll är det inte mycket att fundera över när spelarna åker in på Globens is för att spela den femte semifinalen mot Skellefteå. Vinna eller Försvinna. Allt eller Inget. Matchen startar 19:30 och här kommer lite snabbfakta att ha med sig.

Vid 5 tidigare tillfällen har ett lag vänt 1-3 i matcher till seger under ett SM-slutspel. Ikväll måste hela Djurgårdsfamiljen göra allt för att detta ska bli det starten på en sjätte.

Vår poängligatopp under slutspelet består av Markus Ljungh med 10 (4+6), Jonathan Davidsson 8 (4+4) och Linus Johansson 8 (2+6).

Pär Lindholm i Skellefteå toppar fortsatt den totala poängligan med 5 mål och lika många assist.

Två av de tre poängbästa juniorerna i slutspelet spelar hos oss. Axel Jonsson-Fjällby har stått för 7 (5+2) mål så här långt och Marcus Davidsson står på 5 assist. Endast Växjös Elias Pettersson har varit vassare med 4 mål och 5 assist.

Axel Jonsson-Fjällby toppar även slutspelets totala skytteliga med 5 fullträffar på 9 matcher.

Skellefteå har dragit på sig överlägset flest utvisningsminuter under slutspelet. På 10 matcher har laget hunnit sitta 146 minuter på botbänken (40 av dem har varit personliga minuter). Vi har dragit på oss 76 minuter på 9 matcher och har undvikit personliga straff.

Vår utdelning i powerplay så här långt är på 21,21 procent medan Skellefteå hållit tätt i 85.29 procent av sina boxplay.