#3 Tori Hickel
Publicerad: 2016-08-24

Den sista spelaren ut att presenteras är ett av nyförvärven #3 Tori Hickel. Hon är 22 år gammal, är från Alaska och har nu kommit till Stockholm för första gången för att spela hockey i Djurgården.

 

Berätta, hur kommer det sig att du börjde spela hockey?
-Hela min familj spelade hockey. Min pappa spelade elithockey i Alaska och min syster och jag började åka skridskor på dammen utanför. Åkte konståkning ett tag men sen gick jag tillbaka till att spela hockey.

Tori Hickel är en tvåvägsspelare som kan spela både som back och forward men hur är hon som spelare över lag?
-Jag är nog väldigt aggresiv och gillar spela fysiskt i längst sargen i hörnan. Jag gillar att spela back mest eftersom att jag då kan se hela planen.

-I laget är jag nog en mix mellan rolig och tyst. Jag älskade tjejerna i mitt collegelag och gillade att vara rolig och livlig, och ha det kul med tjejerna. Jag är också väldigt tävlingsinriktad.

 

Amerikanskan har Chris Letang som hon ser upp till. Vad gäller ett hockeyminne som hon minns tillbaka till lite extra på refererar hon till då hon var förstaårselev och vann en match som var hennes mest spännande match, detta med  Northeastern.


Vad skulle du vilja säga till alla de som aldrig varit på en damhockeymatch?
-Jag vill säga till dom att det borde komma och kolla. Dem här tjejerna i vårt lag är väldigt bra. Jag tycker det är väldigt spännande att följa tjejerna som även spelar i landslaget och spelar på högre nivå. Det är väldigt bra hockey.

 

Tre snabba frågor

Turmål eller läcker assist

Avbytarbänken eller utvisningsbåset

Bra lagkamrat eller bäst i laget

Angelica Lindeberg