Henrik Eriksson efter Skellefteå-DIF
Publicerad: 2018-04-05
Intervju
Henrik Eriksson var precis som alla andra spelare, ledare och supportrar runt Djurgården rejält besviken efter matchen uppe i Skellefteå. – Det rinner iväg på slutet, konstaterar han.

Innan det rann i väg i slutet av den tredje perioden hade lagen turats om att föra matchen. Djurgården inledde piggast och bäst. Därefter var det Skellefteå som styrde matchen innan lagen delade mer broderligt på att vara spelförande.
– Vi har en bra första period och ligger där vi vill med vårat spel. I den andra kommer vi ifrån det litegrann och tappar. Det blir en puck upp men vi känner fortfarande att vi skapar lägen. I den tredje blir det ställningskrig och 2-0 kommer lite olyckligt. Vi får 2-1 och då går vi på det. Efter det chansar vi framåt. Det rinner iväg på slutet och det är vi inte stolta över men i ett sånt här läge handlar det bara om att lägga det bakom sig. Ta del av lärdomarna och ta nya tag på lördag, säger Henrik.

I de två inledande semifinalerna har Djurgården starta matcherna bäst för att sedan tappa spelet i den andra perioden. Henrik ger sin syn på vad som händer när laget släpper in Skellefteå i matcherna:
– Vi blir för omständliga med pucken och tappar lägen till dem där det egentligen är vi som har pucken under kontroll. Det är inte mycket att de forcerar fram mot oss utan det är mer att vi slarvar. Vi hjälper inte varandra tillräckligt med åkningar för att göra oss spelbara. Det är väl delvis det som får det att väga över till deras för del.

Vad tycker du att ni gör bra i erat spel fungerar?
– Att vi kommer upp i anfallszonen, att vi får bra press och är starka. Vi skapar långa fina anfall som har gjort oss framgångsrika under säsongen. Hittar vi den känslan kommer vi att kunna trötta ut dem. Sen handlar det för oss om att sätta puckarna i nät och att hitta ett sätt att komma dit, säger Eriksson.

Märker du någon skillnad i Skellefteås sätt att spela nu i semifinalserien jämfört med hur de spelade i matcherna i grundserien?
– Nej, ingen större skillnad. Matchbilderna är nästan identiska. Det är två lag som vill piska upp tempot och som driver på varandra. Det kanske låter konstigt att säga det nu men det är kul att spela, avslutar DIF-forwarden som redan nu har all fokus på den tredje semifinalen som spelas på Hovet nu på lördag.

Thomas Segerbrant