Vi vill förlänga sviten
Publicerad: 2018-01-02
Nyhet
Rögle borta är den första matchen för året. Ängelholm har inte varit ett område som skrämt oss de senaste åren. Det har blivit seger de senaste 8 matcherna i SHL. Till ikväll kommer dock de stärkta av en seger mot HV71 och vi som bekant med en strafförlust mot Malmö.

Målskillnaden är 10-5 sett till säsongens möten mellan lagen. Båda har slutat med segrar för oss. 6-2 i Ängelholm och en övertidsseger senast på Hovet. Vi går för att vända vår trend med två raka förluster och förlänga en annan - 8 raka segrar i Ängelholm i SHL. Vi har inte förlorat där sen den 22 november 2008.
Poängbäst i Djurgården är Patrik Lundh som gjort ett mål och två assist i mötena mot Rögle. Peppe firar förövrigt 400 matcher i SHL i kvällens match, 86 av dem i Djurgården. Han är även bara tre poäng från att tangera sitt poängrekord i SHL.
Vi dras fortfarande med lite skador och har Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby borta i JVM, de spelar kvartsfinal mot Slovakien med start midnatt för den som är nattpigg.

Ett par korta fakta om vårt motståndarlag Rögle

Hemmalaget ligger just nu på sista plats i SHL efter att ha samlat ihop 25 poäng på 31 matcher. Just nu har man 7 poäng upp till Karlskrona som ligger på 10e plats.

Rögle kommer dock till spel med fin form och har, trots tufft motstånd, tagit poäng i sina två senaste matcher. Först tog man en viktig pinne på bortaplan mot Skellefteå och i den senaste omgången blev det seger med 4-1 hemma mot Hv71.

Rögles poängliga toppas av den 31-årige amerikan Bryan Lerg som hittills gjort 18 (12+6) poäng på 31 matcher. I de två senaste matcherna har anfallaren noterats för 2 mål och 1 assist.

Rögles främsta vapen denna säsong har varit deras powerplay. Laget har gjort 24 av sina 72 mål i spelformen och är med en effektivitet på 23,08 procent fjärde bäst i SHL.

Djurgården Hockey