Brynäs vann mot DIF i Gävle
Publicerad: 2018-01-20
Matchrapport
DIF lyckades inte återupprepa torsdagens match på Hovet. Brynäs segrade i dag med 4-1.

Det blev ingen kul tillställning i Gävle ur djurgårdssynvinkel.

Brynäs gjorde tämligen omgående både 1-0 och 2-0 och det bblev direkt uppförsbacke. Underläget till trots - vi gick framåt och hade ett par bra reduceringslägen i första perioden.

I stället för en reducering gjorde Jacob BBlomqvist 3-0 med bara 35 sekunder kvar. Tungt.

DIF jagade i andra

Gruffigt värre blev det i den andra perioden. Delvis till Djurgårdens fördel då det bblev bbåde spel fem mot fyra och fem mot tre. En intensiv DIF-press inleddes men pucken ville inte in i mål.

Reducering innan Brynäs avgjorde i tom målbur

Ett mål behövdes och i tredje var det bara full fart framåt som gällde. När det blev PP-spel efter 8:25 plockade DIF målvakten Adam Reideborn - vilket skapade ett sex mot fyra-spel. Då kom målet. Niclas Bergfors skottpassade till Gustav Possler framför mål som rappt skickade in reduceringen.

Reduceringsjakten fick sig en törn när domaren hittade två DIF-utvisningar. Vid spel fem mot fem försökte djurgårdslaget med en sista anstormning. Dessvärre var det Brynäs som gjorde sista målet för kvällen när de skickade in pucken i tom målbur. Förlust och noll poäng mot Brynäs.

Nästa match spelas på torsdag mot Rögle på Hovet.