Josefine Jakobsen fixade två poäng till DIF
Publicerad: 2016-10-22

Det var en match där det var relativt jämt men med ett visst övertag från gästerna. Efter tre spelade perioder och en förlängning kunde Djurgårdens Josefine Jakobsen lägga straffar som ledde till vinst.

Det var en första period som innehöll ett högt tempo där båda lagen var bra framåt och bakåt, men Djurgården kanske snäppet bättre i offensiv zon, men med få skott. Flera bra anfall, ett där bland annat Julia Östlund vände spelet la en pass till Alexandra Palm som åkt bra  mot mål, men där Modos målvakt Emma Söderberg var snabb med att blockera.

Modo som pressade hårt i varje anfall lyckades inte skjuta hål på Agnes Åkers nolla, och för varje minut som gick etablerade Modo ett spel där Djurgården hade desto svårare att behålla pucken i Modos zon. Isabelle Palm i gästande lag höll sig framme och gjorde sig farlig flertalet gånger när hon kom åkandes mot DIFs zon, bland annat i ett friläge som lyckas reda ut genom bra jobb hemåt.

Ett övertag från Modo
Modo fick igång ett anfall direkt och två skott på mål men som lyckligtvis inte gav någon utdelning. Det var inte bara en mållös första period utan också snålt på utvisningar. Något Sarah Åberg rådde bot på när hon åkte på matchens första utvisning och Modo tillägnat en powerplay, som blockerades bra genom att dumpa ner pucken gång på gång.

Rebecca Stenberg som höll sig framme och krigade på bra framför mål hade några farliga chanser men där oddsen inte riktigt var med henne.
I spel 4 mot 4 efter att Djurgårdens Hanna Olsson blivit utvisad och Modos Olivia Carlsson inte långt därefter, var det fortsatt Modo som höll sig framme, även om hemmalaget gjorde tappra försök.
Efter ännu en utvisning på Djurgårdsspelare kunde gästande lag etablera deras spel i anfallszon men med bra försvarsspel och framförallt bra forechecking där man stressade och stundtals kunde ta pucken för att få tiden att rinna iväg på utvisningen.

Det var en tidsfråga innan målet skulle komma att göras och det var Modo som hade övertaget i större delen av andra perioden som 16.30 gjorde 0-1 genom Annie Svedin.

Upphämtning av DIF
Likt inledningsvis i andra perioden satt gästerna direkt press på försvaret. Djurgården jobbade sig in i perioden och hade möjligheter att kvittera, bland annat genom Tori Hickel som sköt på mål och Lisa Mattsson som var nära att styra in. Istället skulle det bli Josefine Jakobsen som kontrade efter att Modo vände spelet och kunde kvittera till 1-1.
Det såg också ut att bli ett till mål från samma målskytt som kvitteringsmålet när Jakobsen mottog en passning framför mål men där returen från skottet hon avlossade inte nåddes.
Matchbilden som såg ut att vara till Modos favör stora delar av matchen fick sig en helomvändning när DIF klev upp och började pressa tillbaka gästerna i försök att ta ledningen.
Ett superläge till att ta ledningen efter att Modo utvisats men det ville sig inte hela vägen och istället gick matchen till förlängning.

I förlängning blev det ett tidigt drömläge för Djurgården när 4-3 spel väntade efter att Johanna Olofsson utvisats för fasthållning på Hanna Olsson. Modos målskytt Annie Svedin höll kvar dem när hon lyckas vara flera spelare i försvarszon. Förlängning slutade mållös vilket ledde till straffar, likt förra lördagsmatchen. Denna gång vann man den och två poäng rikare denna lördag.

Imorgon väntar nästa hemmamatch när man tar emot Luleå på Hovet, klockan 13.00.