• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan

Hemmapremiären bjöd på säsongens första poäng

21 september 2017 21:15
Matchrapport

Så blev det äntligen den 21 september och det betydde hemmapremiär i Hovet. Matchen bjöd på kamp och många mål. Det slutgiltiga resultatet blev 4-3 till DIF och två fantastiskt sköna poäng in på kontot.


Direkt efter nedsläpp bubblade känslorna upp och publiken bjöds på en rad tunga tacklingar redan från start. I Djurgårdens första anfall tog Lukas Vejdemo ett par soloskär rakt igenom Malmöförsvaret och det fick Niklas Arell att dra på sig en utvisning. I Djurgårdens numerära överläge skapades det flera vassa avslut och skott, men inget som skulle få klockan att ringa.

Sju minuter in i matchen var det istället DIF som fick spela med en man kort och där tog Malmö sin chans att göra matchens första mål. Danskmannen Frederik Storm stod välplacerad framför mål och lyckades hitta en lucka på Joacim Eriksson.

Innan periodens slut fick publiken äntligen höra klockan ringa på Hovet för första gången säsongen 2017/18 och sjunga den välbekanta ramsan som hör till. I sin första match på Hovet och den andra matchen i Djurgårdsdressen var det René Bourque som klev fram och styrde upp ett skott från Marcus Högström över Oscar Alsenfelt. Det tunga jobbet fram till målet var på ren skicklighet av Högström och det krävdes bara en sista knuff av Bourque för att skicka in kvitteringen.

Minuterna som följde innehöll en hög press mot bortakassen och ett andra mål riktigt hängde i luften. Malmö klarade sig den gången och matchen gick till första vilan med 1-1 på tavlan.

Vackert solomål av Bergfors

Lukas Vejdemo drog på sig en utvisning sent i den första perioden och Djurgården fick därför starta den andra perioden med en man kort. Malmö bjöd inte på några farligheter utan det numerära underläget spelades ut snabbt. När Lukas Vejdemo släpptes lös blev det hett direkt, han serverade Henrik Eriksson en fin puck som resulterade i ett friläge. Avslutet av Eriksson var inget som överlistade Alsenfelt i bortamålet och ledningen skulle därför inte bli till favör för DIF.

Istället var det MIF som skulle ta ledningen mycket orättvist efter en lång Djurgårdsdominans. Målet lyfte Malmökaptenen Erik Forsell in på en retur och det jämnade ut spelet som DIF till periodens början ägde.

Jakten på kvittering skulle inte behöva bli långvarig och det skulle Niclas Bergfors se till. Efter att ha täckt ett Malmöskott på mål snappar han upp pucken och en ensam duell mot Alsenfelt blev en enkel vinst. I full fart mot mål avlossade han skottet som fick klockan att ringa för andra gången ikväll och den djurgårdare som inte redan stod upp gjorde garanterat det nu.

Djurgården vann skotten i den andra perioden med tydliga 7-3 och ett varsitt mål för de båda lagen gjorde att ställningen var 2-2 inför den sista perioden.

Dubbla mål tvingade fram förlängning

I den tredje perioden hade Alsenfelt en vägg av Djurgårdsfärger bakom sig som bidrog med ett magisk stöd av skönsång. Kanske blev trycket för mycket för den 30 åriga målvakten och inte ens tre minuter hade gått av perioden innan DIF tagit ledningen. Målskytten var ingen annan än Peppe Lundh och assisterad blev han av René Bourque och Andreas Engqvist. Målet gav om möjligt ännu mer energi till läktaren och det uppstod en sångtävling mellan klacken och aktiv sittplats.

När Malmö hittade kraft att ta sig ner till Djurgårdszonen blev det rörigt i försvaret och gästerna hittade till en kvittering. Anton Mylläri sprätte till i krysset när han fick chansen och för tredje gången ikväll blev det ett lika läge, 3-3.

I takt med att matchen gick hettade det till mellan lagen och Malmö körde inte alltid med helt rena metoder. Bland annat var det Andreas Engqvist som åkte på en ful tackling och i takt med att tacklingarna blev tyngre började också DIF stå emot med mer styrka. Mikael Ahlén sänkte en motståndare i offensiv zon och Alexander Urbom höll inte tillbaka i närkamperna.

Det skulle krävas en förlängning för att hitta kvällens vinnare och där var det Djurgården som var starkare. I förlängningsminuterna klev Djurgården fram med besked och Andreas Engqvist skulle avsluta målskyttet ikväll vilket gav DIF extrapoängen.