Wandell: "Känner stor stolthet i defensiven"
Publicerad: 2019-10-16
Herr
Tom Wandell har hittat sin roll. Och han trivs med den. Tillsammans med Niclas Bergfors och Anton Hedman har kedjan varit väldigt svårstoppade.

När vi laborerat med olika kedjekonstellationer i säsongsinledningen trion med Tom Wandell, Niclas Bergfors och Anton Hedman varit intakt redan från dag ett.

De hittade kemin från början och har utmärkt sig genom att vara pålitliga, puckstarka och haft en hög lägstanivå.

Tom Wandell är centern och berättar om kemin i kedjan.

– Vi försöker alltid peppa varandra och sagt att alltid ska hålla en hög lägstanivå. Om någon oss börjar vika sig är vi direkt framme och pushar, säger Wandell som är den som tar det defensiva ansvaret.

– Och alla vill ta för sig och vara spelbara. Vi hjälper varandra och pratar mycket detaljer.

Och trots att han tidigare varit en offensiv spetsspelare är det en roll han trivs väldigt bra med.

– Jag har fått bra förtroende och en bra roll. Jag känner en stor stolthet i det, men tycker ändå att jag kan producera lite mer offensivt.

Wandell fortsätter:

– När jag var yngre var jag egentligen enbart en offensiv spelare. Men i NHL fick jag en defensiv roll och kände att det funkade bra. Det var tack vare det jag fick spela NHL-hockey också.

Ser du dig själv som en defensiv center i dag?

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägscenter som sätter stor prestige i det defensiva spelet. Med åren har man blivit klokare och insett att man måste lägga all individuell prestation åt sidan och göra det som är bäst för laget. Man blir mer prestigelös.

I morgon väntar ny hemmamatch när Skellefteå kommer till Hovet på besök. Och eftersom Wandell, Hedman och Bergfors vilade i senaste CHL-matchen är trion särskilt taggade.

– Jag är jättetaggad, det ska bli skitkul med match igen. Vi vet att Skellefteå är ett starkt lag med en vass förstalina. Den måste vi ha koll på, men vi ska i första hand fokusera på vad vi ska göra.
{!A}

Djurgården Hockey