Matchdag: Djurgården vs Göteborg
Publicerad: 2021-09-12
SDHL
Gårdagens SDHL-premiär slutade i förlust, men redan idag är det läge för omedelbar revansch. På Hovet spelar Djurgården hemmapremiär när Göteborg gästar, en match som startar 16:00. Här ger sportchef Johan Schillgard sina tankar.

Det blev förlust igår när Djurgården öppnade SDHL 2021/2022 borta mot HV71. Premiären slutade 2-4, efter mål av Lova Blom och Selma Tyreskog.

– Det är egentligen inget att säga om det mer än att HV71 gjorde fler mål än oss. För vår del gäller fortfarande fokus på vårt egna spel och att hitta en rytm i spelet, låta våra unga tjejer växa in i SDHL över tid utan att stressa. Våra äldre spelare har som tidigare tagit stort ansvar vilket är viktigt, analyserar sportchef Johan Schillgard.

Redan idag går seriespelet vidare, då Stockholms stolthet spelar hemmapremiär. Motståndet är Göteborg och Schillgard är inställd på att laget snabbt laddar om.

– Att förlora matcher ingår, likaså att vinna matcher. Därför drar vi inga större växlar på gårdagen. Idag möter vi Göteborg HC på Hovet och det är trevligt att äntligen spela match i vår hemmaborg.

Köp din biljett till SDHL-lagets hemmapremiär här och se matchen live på Hovet.

Hannes Feldin