Tre poäng i stockholmsderbyt
Publicerad: 2018-11-14
Dam
Det bjöds upp till stockholmsderby ikväll på Hovet, ett derby som Djurgården vann med 5-2.

Äntligen var det dags för match igen efter landslagsuppehållet och det var glädjande rop efter slutsignalen löd när Djurgården vann tredje mötet mot SDE för säsongen med 5-2.

Josefine Jakobsen som gått ner och spelar som back inledde kvällens möte med ett relativt tidigt mål. Drygt 8 minuter in i första perioden tog det innan ledningen kom men bara två minuter senare kom 2-0 målet signerat Josefin Bouveng. Mycket vill ha mer och det var Bouvengs melodi idag när hon några minuter senare utökade ledningen till 3-0, och det i numerärt underläge. Just som vi trodde att det skulle bli en härlig periodvila så reducerade gästerna till 3-1 med bara ett par minuter kvar.

Andra perioden var inte en lika målrik sådan men ett mål skulle publiken däremot få jubla över, även det i numerärt underläge. Ett mål där Andrea Dalen passade en offensivt placerad Alice Östensson som kunde åka sig fri och kasta in pucken iskallt till 4-1 ledning.

För den tredje och sista perioden präglades av ett tidigt mål, hela 55 sekunder in och det av gästerna. Det var ett SDE som försökte med allt vad dem hade till att komma ikapp men istället var det Djurgården som skulle ha sista ordet. Med en sekund kvar, 19.59 kunde Hanna Olsson sätta slutresultatet 5-2, assisterad av ingen mindre än tvåmålsskytten Josefin Bouveng som noterades för tre poäng i kvällens drabbning.

Tre härliga poäng och med det siktar vi in oss mot helgens matcher. På lördag tar vi emot Göteborg när vi möter dem första gången för säsongen och på söndag beger vi oss till Enebyberg för returmöte mot kvällens motstånd SDE.