• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Matchsnack: DIF-Skellefteå

30 september 2017 09:13
Inför match

Säsongens andra hemmamatch är här och för motståndet står Skellefteå AIK. Matchen startar 15.15 och lagen som möts har inlett säsongen jämnt. Här kommer lite fakta att ha med sig inför drabbningen.


Inför kvällens match ligger lagen på samma poäng. Skellefteå ligger en placering ovanför Djurgården med en målksillnad på 11-9 mot våra 10-10.

Förra säsongen hade Djurgården mycket bra utdelning mot Skellefteå och vann tre av fyra matcher. De två mötena på Hovet slutade båda med seger i ordinarie tid och vi lyckades även knipa en övertidsseger i seriens sista omgång.

I fjol slutade kvällens motståndare på sjätte plats i tabellen efter att ha tagit 90 poäng. I slutspelet åkte man ut i kvartsfinal efter att ha tappat en ledning med 3-1 i matcher till 3-4 mot Frölunda.

Skellefteå toppar boxplayligan i år och har ännu inte släppt in något mål i spelformen. Vi har hållit tätt i 83,33 procent av vara numerära underlägen hittills och ligger därmed på femte plats i den statistiken.

Inför idag har lagen dragit på sig lika många utvisningsminuter. Hittills har både suttit 24 minuter på botbänken och alla minuter rör sig om tvåminutersutvisningar.

Dessutom har lagen tacklats lika mycket så här långt på säsongen. Båda två har delat ut 52 stycken hittills, bara Hv71 har varit mer tacklingsvilliga med 56 stycken.

Det är även väldigt jämnt mellan lagen vad gäller tekningsstatiskien. Vi är med 51,88 procent femma i SHL medan Skellefteå ligger på sjätte plats med 51,52 procent.

Hemvändaren Andreas Engqvist ligger med +6 på andra plats i +/- ligan. Hans kedjekamrater René Bourque (+5) och Patrik Lundh (+4) ligger också högt i statistiken på 11e respektive 18e plats.

Skellefteås Joakim Lindström leder just nu poängligan i SHL då han gjort 7 (3+4) poäng denna säsong. Lindström vann poängligan förra säsongen med 51 (18+36) poäng. I Djurgarden toppar nyförvärvet René Bourque poängligan med 4 (3+1).

Robert Ohlsson efter Brynäs senast:
– Vi var lite tyngre och starkare. Förstaperioden var Brynäs men vi justerade till andra perioden. Vi är stabila. När vi gör 1-0 får vi ett grepp om matchen.

– Andra och tredje perioden är våran. Vi vinner den välförtjänt genom hårt jobb och maler ner Brynäs. Resultatet är superviktigt och stärker tron på de vi gör.

Några spelare du vill lyfta?
– Adam Reideborn gör det bra. Jesper Pettersson gör det också bra. Extra plus där. Leveransen är fortsatt bra från Engqvist, Bourque och Peppe Lundh.

Nu väntar Skellefteå
– Nu hoppas vi på det ganska snabbt igen. Skellefteå blir en tuff utmaning.