Matchsnack: DIF-Skellefteå
Publicerad: 2017-09-30
Inför match
Säsongens andra hemmamatch är här och för motståndet står Skellefteå AIK. Matchen startar 15.15 och lagen som möts har inlett säsongen jämnt. Här kommer lite fakta att ha med sig inför drabbningen.

Inför kvällens match ligger lagen på samma poäng. Skellefteå ligger en placering ovanför Djurgården med en målksillnad på 11-9 mot våra 10-10.

Förra säsongen hade Djurgården mycket bra utdelning mot Skellefteå och vann tre av fyra matcher. De två mötena på Hovet slutade båda med seger i ordinarie tid och vi lyckades även knipa en övertidsseger i seriens sista omgång.

I fjol slutade kvällens motståndare på sjätte plats i tabellen efter att ha tagit 90 poäng. I slutspelet åkte man ut i kvartsfinal efter att ha tappat en ledning med 3-1 i matcher till 3-4 mot Frölunda.

Skellefteå toppar boxplayligan i år och har ännu inte släppt in något mål i spelformen. Vi har hållit tätt i 83,33 procent av vara numerära underlägen hittills och ligger därmed på femte plats i den statistiken.

Inför idag har lagen dragit på sig lika många utvisningsminuter. Hittills har både suttit 24 minuter på botbänken och alla minuter rör sig om tvåminutersutvisningar.

Dessutom har lagen tacklats lika mycket så här långt på säsongen. Båda två har delat ut 52 stycken hittills, bara Hv71 har varit mer tacklingsvilliga med 56 stycken.

Det är även väldigt jämnt mellan lagen vad gäller tekningsstatiskien. Vi är med 51,88 procent femma i SHL medan Skellefteå ligger på sjätte plats med 51,52 procent.

Hemvändaren Andreas Engqvist ligger med +6 på andra plats i +/- ligan. Hans kedjekamrater René Bourque (+5) och Patrik Lundh (+4) ligger också högt i statistiken på 11e respektive 18e plats.

Skellefteås Joakim Lindström leder just nu poängligan i SHL då han gjort 7 (3+4) poäng denna säsong. Lindström vann poängligan förra säsongen med 51 (18+36) poäng. I Djurgarden toppar nyförvärvet René Bourque poängligan med 4 (3+1).

Robert Ohlsson efter Brynäs senast:
– Vi var lite tyngre och starkare. Förstaperioden var Brynäs men vi justerade till andra perioden. Vi är stabila. När vi gör 1-0 får vi ett grepp om matchen.

– Andra och tredje perioden är våran. Vi vinner den välförtjänt genom hårt jobb och maler ner Brynäs. Resultatet är superviktigt och stärker tron på de vi gör.

Några spelare du vill lyfta?
– Adam Reideborn gör det bra. Jesper Pettersson gör det också bra. Extra plus där. Leveransen är fortsatt bra från Engqvist, Bourque och Peppe Lundh.

Nu väntar Skellefteå
– Nu hoppas vi på det ganska snabbt igen. Skellefteå blir en tuff utmaning.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg