#79 Patrik Lundh
Publicerad: 2016-07-07

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Patrik "Peppe" Lundh. Vem skulle han helst vilja spendera en sommar med i Djurgårdslaget och vem tror han får årets genombrott?

I maj blev det klart att Patrik Lundh återvänder till DIF, en klubb han spelade i mellan 2004-2007 (J18, J20 och 9 matcher i A-laget). Förra säsongen gjorde han 23 poäng i Växjö (10 mål och 13 assist) och Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson ser många styrkor i 28-åringen:

- Som spelare är han väldigt lättcoachad och är van vid att spela en högintensiv hockey. "Peppe" jobbar otroligt hårt i varje byte och kombinerar det med en bra speluppfattning. Han kan vara både målskytt, framspelare och grovjobbare, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Hårt arbetande forward

Patrik Lundh, eller "Peppe" som han kallas, ser sig själv som en hårt arbetande forward. 

- Jag ser mig själv som en hårt arbetande lagspelare som försöker att göra uppoffringar för att laget ska vinna. Poängproduktionen har varierat lite beroende på vilken roll jag har haft.

- Djurgården spelar en kul hockey med mycket fart och fläkt och det passar mig bra. Dessutom har jag varit djurgårdare sedan jag föddes, så det har varit en dröm att komma tillbaka. Nu blev det verklighet och ingen är lyckligare än jag att vara tillbaka, säger Patrik Lundh. 

Nedan ser du highlights och en intervju med "Peppe" från Bosön.




 

Joel Widerberg