Matchdag: Djurgården – Björklöven

25 januari 2023 08:00
#DIFIFB

Den nya Djurgårdsveckan inleds med matchdag hemma i huvudstaden. Djurgår’n tar emot Björklöven i ett viktigt toppmöte, där Stockholmslaget söker revansch för nederlaget för tre veckor sedan. Sjung fram spelarna från Hovets läktare, pucken släpps klockan 19:00.


Djurgården – Björklöven, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården kommer till spel utan Liam Öhgren, som klev av senast och inte är tillgänglig. Utöver det är Johan Alm och John Norman samt den långtidsskadade duon Alexander Ytterell och Alexander Falk borta. Fredrik Schlyter har tränat med laget under upptakten av veckan, och väntas kliva in i truppen i Öhgrens ställe.

Formen

Djurgården: 3-0, 3-6, 3-4 e.str., 4-5 e.str., 3-7
Björklöven: 5-4 e.förl., 1-2 e.förl., 3-2 e.förl., 2-4, 7-3

Tränarkollen

En intensiv vecka med tre matcher på fyra dagar väntar, med Björklöven först ut. Johan Garpenlöv ger sina tankar;

– Det känns som tre roliga matcher för oss. Först har vi ikväll revansch att utkräva, vi hade en målmässigt tuff match senast uppe i Umeå och behöver ta revansch för det. Sen vill vi ju även bygga vidare på fredagsvinsten och få med oss samma energi, inställning och fysiska spel. Till helgen har vi sen back-to-back med Västervik och "Biken" som blir viktiga för oss att vinna, men vi börjar med den första matchen ikväll.

Huvudtränaren sätter ord på betydelsen av fredagens seger över MoDo;

– Det är som det alltid är när man vinner, känslan blir så mycket skönare mot när man förlorat. Den känslan är något som ger ett självförtroende och något som ger ett kvitto på att man gjort något bra. Vi ser att det som vi gjort betalar av sig.

– Det finns mycket att ta med sig fram en sån här vinst. Vi har velat tala med killarna om det, om varför vi vann, om hur vi gjorde det och rida vidare på det.

Motståndet

– Grundat våren 1970 är IF Björklöven ett över 50-årigt inslag på den svenska hockeykartan. Umeålaget har en fin historia och har även blivit svenska mästare vid ett tillfälle, 1987, samt spelat ytterligare två SM-finaler.

– Sammanlagt har Björklöven gjort 26 säsonger i högstaligan, senast 2001. Åren alldeles dessförinnan var ekonomiskt turbulenta för föreningen, problem som återkom 2010. Man lyckades då gemensamt rädda sig undan konkurs, men beviljades däremot inte någon elitlicens för spel i HockeyAllsvenskan och flyttades ner till HockeyEttan.

– Sedan 2013 är Björklöven tillbaka i HockeyAllsvenskan, där laget vunnit mark säsong för säsong. De två senaste åren har Umeågänget fallit på målsnöret med finalförlust två gånger om i kvalet mot SHL.