Seger på hemmais och vi är med
Publicerad: 2018-04-07
Nyhet
Det blev en viktig seger i den tredje semifinalen när vi besegrade Skellefteå. Vi har nu reducerat matchserien till 1-2 och jakten är inledd. – Vi visar vilken grundmoral vi har i laget i 60 minuter, säger Stefan Nyman.

Det var en spelmässigt jämn inledning fram till den andra periodens slutskede där vi ryckte ifrån i PP. Powerplay som skulle visa sig vara ett segerrecept den här kvällen. Samtliga våra mål kom i spel med fler spelare på isen. Marcus Ljungh fortsatte sin svit med poäng i samtliga slutspelsmatcher när han snärtade in 2-0 i slutet av andra perioden.
– Vi var grymt revanschsugna och det visade vi idag. Vi visar vilken grundmoral vi har i laget i 60 minuter, säger Stefan Nyman.
– Viktigt att vi vinner kamperna en mot en på isen. Att vi fortsätter göra det. Vi fick fortsätta i powerplay i inledningen av den tredje med och då stängde Bergfors matchen när han satte en retur fram till 3-0. Sen kontrollerade vi matchen och även om Skellefteå reducerade i tredje.
– Vi gör mål i powerplay idag och har ett bra boxplay. Det är det som är skillnaden idag, fortsätter Stefan.
Vi gjorde inga förändringar i laget inför den här matchen trots två förluster.
– Vi känner att vi har spelat bra men inte hållit oss till planen i 60 minuter. Idag gör vi det hela matchen och vi tycker att vi har spelarna som klarar av det.
Vi är nu bara en match efter och har säkrat en till hemmamatch. Kom och sjung sönder väggar och tak på onsdag.

Mattias Lönngren