Klara för semifinal!!!
Publicerad: 2018-03-26
Nyhet
Det var en tät match där vi tog segern med matchens sista skott och det med 3 sekunder kvar av sista perioden. 5-4 slutade matchen. – Jättestolt över våra spelare. Högström ville ha pucken för att skjuta inför avslutningen, säger Robert Ohlsson efter avgörandet.

Det blev en intensiv match som kom att tredje perioden. Det var mållöst efter de första 20 men sen kom målexplosionen i andra. Vi har vunnit alla andra perioder och så även ikväll. Trots att vi släppte in ett mål i boxplay i inledningen av perioden så trummade vi på, även om det inte var så länge. Mikael Ahlén tryckte nämligen in kvitteringen bara sekunder efter 0-1 och ytterligare 31 sekunder senare så satte kvartsfinalens målkung Axel Jonsson-Fjällby 2-1. Vi fortsatte att dominera spelet men Linköping stack upp och kvitterade mitt i anstormningen. Gustav Possler skulle dock ge oss ledningen igen. Skotten 15-6 i den andra perioden.
Tredje blev en nervpers där Linköping först kvitterade och sen även tog ledningen med fem minuter kvar. Kvitteringen fick Markus Ljungh in och sen var det en jakt på segermål och efter ett PP så kunde Marcus Högström avgöra matchen.
Robert Ohlsson tog en timeout precis före powerplayspelet.
– Högström hade bara en input "Ge mig pucken så jag kan skjuta". Det var hans enda input i den diskussionen, säger Robban.
Nu väntar vi in motståndet i semifinalen. Serien inleds nästa tisdag.
Vi ses på Hovet.

Mattias Lönngren