• Huvudsponsorer

Ännu en tuff förlust mot Linköping

20 september 2017 22:54
Dam

Det blev en tuff tillställning på Hovet när man inledde med att hissa SM-flaggan för att sedan ta ledningen tidigt i matchen, och sedan tappa det till ännu en förlust. Matchen slutade 3-2 till Linköping, och ännu en gång en uppamålsförlust.


En tämligen besviken huvudtränare efter kvällens tillställning men ändå någonstans ändå optimistisk. På lördag är det en ny chans till poäng.

– Första perioden tycker jag vi startar riktigt bra, riktigt riktigt bra. Får ledningen ganska tidigt också sen tycker jag vi rider på det lite, spelar med väldigt hög fart och press på dem. Mitten på första vet jag inte riktig vad som händer men tycker dem börjar ta över mer och mer och vi blir satta under press. Vi reder inte riktigt ut det, så första tio till oss och sista tio till Linköping.

– Tycker vi kommer in i andra perioden och startar de tre första minutera bra, har några bra byten i början men sen tycker jag Linköping Tar över perioden totalt. Sätter hög press och vi lyckas inte ta oss ur situationer. Vi tar lite för lång tid på oss och blir fast i egen zon. Tycker i och för sig att i egen zon gör vi det ganska okej men det blir jobbigt att spela mycket i egen zon och sen drar vi på oss utvisningar. Tror det är 4-0 i utvisningar och så får vi spela boxplay, blir tillbakatryckta. Våra spelare som är duktiga med puck får inte spela powerplay och får inget självförtroende utan vi blir satta i press hela tiden och kommer inte alls till i matchen. Sedan får vi ett olyckligt mål mot oss med tre sekunder kvar av andra perioden.

– Vi bestämde att vi skulle gå in och sa att får vi ett mål så kommer de bli nervösa i tredje period Tyvärr tog det ganska lång tid innan vi får det och tycker vi gör en riktigt riktigt bra tredje period och kommer tillbaka i matchen, men tyvärr räckte det inte.

Vad för bra grejer tar du med från den här matchen?
– Första 10 minuterna och tredje perioden. Från minut 10 till 40 så kommer vi inte upp i normal standard som vi spelat tidigare så egentligen 30 minuter bra och 30 minuter mindre bra.

Vad tror du det beror på?
– Jag tror det beror på att vi blir lite tagna på sägnen att de satte så hög press, och satte press på våra backar. Vi hittar ingen riktigt väg ut ur det och lite slarviga i vårt passningsspel som gjorde att de kunde sätta så hög press på oss. Det är något vi måste jobba på och framförallt på passningsspelet.

På lördag väntas det match igen när Brynäs är gästande lag. Vad önskar du se då?
– Roligt att möta ett nytt lag. Vi får ta med oss sista perioden och bygga vidare från det. Från start på lördag ska vi sätta hög press på Brynäs över hela banan, det ska vi fan göra.