Strafförlust i ett slutsålt Globen
Publicerad: 2017-12-30
Matchrapport
Lapp på luckan blev det inför årets sista match, Globen blev slutsålt och fyllde upp alla 13 850 platser. Efter ordinarie matchtid var ställningen kvitterad och i en oerhört jämn straffläggning var MIF starkast och knep extrapoängen.

Ett slutsålt Globen öppnade matchen med den alltid lika vackra ’’Sjung för gamla Djurgården’’. Efter pucksläpp tog DIF tag i taktpinnen direkt och Malmö hade svårt att hänga med när Djurgården röjde runt i den offensiva zonen.

En rad olika utvisningar skulle det blåsas för i den första perioden, främst var det bortabänken som aldrig hann svalna. Malmö fick bland annat chans att ta ledningen i spel fem mot tre, men inget skulle överlista järnkaminerna. Marcus Högström var en av Djurgårdarna på bänken och det efter en mindre uppgörelse mot Max Görtz. Högström visade tydligt vem som var störst på isen och motståndaren hamnade underst, backen blev upprörd över domarbeslutet och känslorna kokade på utvisningsbänken.

Något mål skulle det inte bli i den första perioden utan det skulle komma att dröja. Djurgården hade flest målchanser och inte minst i slutminuterna där Oscar Alsenfeldt i bortamålet fick sätta sin kvickhet på prov. Retur efter retur kastades mot mål med målvakten var blixtsnabbt med på varenda puck och första perioden slutade mållös men en vunnen skottstatistik med siffrorna 12-5.

Johansson, Bergfors och Pettersson målskyttar

Den andra perioden hann inte ens bli tre minuter gammal innan Djurgården tagit ledningen i matchen. Ett fantastiskt samarbete mellan Lukas Vejdemo och Linus Johansson ledde till att den sistnämnda kunde lägga in pucken i öppen bur. Samma spelare utmanade snabbt i en två mot etta och Vejdemo passade till Johansson precis innan skottavlossning, det ställde målvakten som inte hann förflytta sig.

Målet framåt eldade på publik såväl som spelare och det blev några längre minuter där Djurgården aldrig tog ett kliv utanför den offensiva zonen. När Malmös utespelare tilläts att byta var det trötta ben som släpade sig mot avbytarbänken. Pucken var nära att landa i kassen flera gånger om och det var så nära som en ramträff som klingade till högt.

Periodens enda utvisning drabbade DIF efter att Malmö lyckats kontra. Djurgården som länge tryckt på offensivt fick ställa om till försvar och det såg länge ut att hålla. Max Görtz avfyrade ett skott från blå som domarna till en början ansåg endast tog i stolpen, efter en längre granskning blev beslutet annat och det blev kvitterat till 1-1.

Innan perioden tagit slut hann DIF med att skjuta in 2-1 och senare 3-1 bakom Oscar Alsenfeldt, först ut var Niclas Bergfors och sedan var det Jesper Pettersson. De båda skotten kom på ett längre avstånd och var stenhårda, båda två totalt otagbara. En annan likhet var glädjen från målskyttarna, det syntes att det var efterlängtade mål och det firades intensivt.

Malmö kvitterade

Malmö fann en lucka till målet och kunde reducera till 3-2 tidigt i den tredje perioden. Djurgården hade svårt att komma upp i tempo, men vaknade efter målet bakåt och Malmö släpptes inte in lika lätt i zonen.

Efter en märklig situation vid avbytarbåsen hittade domarna en utvisning på Linus Johansson. Återigen blommade känslorna upp ordentligt efter avblåsningen och #47 hade många åsikter angående domslutet. Något mål skulle däremot skåningarna inte få till, men kvittering skulle det bli i ett senare skede i alla fall. En ny utvisning skulle drabba DIF och då fick Malmö in 3-3.

Djurgården hade svårt att riva igång samma spel som i den andra perioden och det drog gästerna nytta av. I slutminuterna parkerade DIF i den offensiva zonen för att försöka rädda tre poäng och trots att det vreds och vändes kom aldrig utdelningen. Slutsignalen ljöd för ordinarie matchtid och en nervig förlängning väntade ett fullsatt Globen.

I förlängningen var Djurgården så nära som en stolpträff ifrån vinst, men den skulle sluta mållös och en straffläggning skulle avgöra matchen.

Kapten Ridderwall var först ut för DIF och han prickade pucken snyggt i målet. Malmö lyckades överlista med två puckar och det gav gästerna vinsten ikväll. Det var årets sista match, men redan om en vecka ges möjlighet att se Djurgården igen, då mot Frölunda på JK-dagen den 6/1.