Här är förutsättningarna
Publicerad: 2020-03-09
Herr
Två omgångar kvar och framtiden är oviss. Kvartsfinal eller åttondelsfinal – bägge scenarion är möjliga. Här är förutsättningarna inför de två avslutande matcherna.

DE TVÅ SISTA OMGÅNGARNA
I morgon
Färjestad–Linköping
Djurgården–Rögle
HV71–Luleå
Malmö–Frölunda
Oskarshamn–Brynäs
Örebro–Leksand
Skellefteå–Växjö
Torsdag
Brynäs–Örebro
Linköping–Oskarshamn
Luleå–Skellefteå
Frölunda–Djurgården
Rögle–Malmö
Leksand–HV71
Växjö–Färjestad

SÅ GÅR VI TILL SLUTSPEL
– Det bästa scenariot vore, helt enkelt, att vi besegrar Rögle i morgon efter ordinarie tid. Då är vi helt klart för slutspel, och kan jaga placeringar i den sista omgången.
– Men vi har också råd att förlora mot Rögle, men då krävs det samtidigt att både Frölunda och Örebro förlorar under ordinarie tid mot Malmö respektive Leksand.
– Om vi vinner i förlängning/straffar mot Rögle, samtidigt som Frölunda och Örebro tappar poäng är vi också klart för slutspel.
– Om vi förlorar mot Rögle, samtidigt som Frölunda besegrar Malmö, har vi en sista chans i slutomgången. Då möter vi just Frölunda och eftersom vi har klart sämre målskillnad än göteborgarna måste vi i sådana fall vinna, antingen under ordinarie tid eller i förlängning.

SÅ BLIR VI TOPP-FYRA
– Det krävs seger under ordinarie tid mot Rögle. Då är vi två poäng bakom skåningarna inför sista omgången. Men då måste vi också besegra Frölunda i sista matchen, samtidigt som också Rögle måste förlora i sista omgången mot Malmö. Men även HV71 förlora någon i någon av sina två sista matcher mot Luleå eller Leksand.
– Men här finns också fler scenarion. Vi kan också gå om Skellefteå och Färjestad och teoretiskt sluta tvåa. Men då måste många resultat gå vår väg.

KÖP BILJETT TILL MATCHEN MOT RÖGLE!

Djurgården Hockey
Huvudpartners