"Då var det hemskt med försäsongsträningen"
Publicerad: 2018-06-11
Nyhet
Adam Reideborn hade en kanonsäsong förra säsongen och var SHL:s bästa målvakt i grundserien. Nu laddar han för en ny säsong - och känner sig starkare än någonsin.

För två säsonger sedan kom Adam Reideborn tillbaka till Djurgården efter en sejour i Modo. Då lekte inte hockeylivet lika mycket som det gör nu. Fysiken var inte på topp och försäsongsträningen blev slitsam med Djurgården.
– Verkligen. För två somrar sedan var det hemskt att komma hit, man var låg på energi hela tiden. Och man visste att man skulle må dåligt efter passen.

Det är stor skillnad mot nu. En fysiskt starkare Adam har gjort honom ännu bättre på isen - vilket resulterade i att han spikade igen i grundserien och till slut blev SHL:s bästa målvakt.
– Jag känner själv att det är en jätteskillnad. Nu känner jag att jag startar på en ganska hög nivå redan nu. Jag har ökat vikterna jag lyfter och orkar längre. Samma upplägg egentligen men jag startar på en bättre grund.

Träningspassen blir enklare och den jobbiga känslan som infann sig för ett par år sedan är som bortblåst.
– Nu kan jag ta ut mig helt men är helt nollställd till nästa pass och kan gå in hårt i nästa. Jag känner mig starkare och det är roligare att komma hit.

Och Adam Reideborn vill ha en rolig höst och vinter. Det är det som han strävar mot, och han känner även att han har lite att leva upp till.
– Ja, jag har en del att leva upp till nästa säsong. Spelar jag lika bra som förra säsongen så har laget en bra chans att vinna matcher, så jag har lätt för att motivera mig.

En viss rotation har skett i truppen. Även om det är en del nya spelare in blir sammanhållningen bra då många tränar på Hovet mellan Bosönlägrena.
– Det är många roliga och sköna nya killar. Vi har en bra grupp. Vi pushar varandra och krigar ihop även utanför lägena..

Någon som känns stark av dem nya?
– Bemström (Emil) känns lite för stark för att vara 99:a. Bland de starkaste på löpningen och stark i gymmet.

Det blir även en ny målvaktskompanjon för Reideborn nästa säsong. Robin Jensen, fostrad i Djurgårdens juniorlag, är tillbaka i klubben igen.

– Vi hade en bra kemi för två år sen när vi bodde tillsammans på Bosön. Han är en bra kille och vi klickar bra. Jag är glad att han är tillbaka, han har varit bra i Kallinge och Pantern i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Han har utvecklats jättemycket.

Joel Widerberg